Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Ο Εγωιστής Γίγαντας του Oscar Wilde στον Πολύγυρο

Την Πέμπτη 29-2-2024 οι μαθητές/τριες  των Α΄ Β΄ Γ΄ και Δ΄ τάξεων, παρακολούθησαν  την θεατρική παράσταση “Ο Εγωιστής Γίγαντας”, στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου, από τη μοναδική θεατρική ομάδα “Ο Μικρός Βορράς”. 

Τα παιδιά συνεπαρμένα τόσο από την πλοκή και τα μηνύματα του συγγραφέα όσο και από την ερμηνεία των ηθοποιών παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και προσοχή το υπέροχο αυτό παραμύθι.
Η ιστορία είναι γνωστή. Ένας γίγαντας...... γεμάτος εγωισμό κι έπαρση απαγόρευε στα παιδιά να παίζουν στον πανέμορφο κήπο του σφραγίζοντας όχι μόνο τις εισόδους του παλατιού του αλλά κυρίως τις πύλες της καρδιάς του, μην επιτρέποντας την όποια ευαισθησία, που ενδεχομένως να είχε, να εισχωρήσει μέσα του και να τον γλυκάνει. Έτσι ο Χειμώνας θρονιάστηκε μεγαλοπρεπώς στον κήπο του. Ο χρόνος περνούσε κι η εποχή δεν άλλαζε. Το κελάηδημα ενός πουλιού ήταν αρκετό για να τον κάνει να σκεφτεί το λάθος του. Η μετάνοια και η αγάπη άρχισαν να παλεύουν μέσα στη ψυχή του με την έπαρση και τον εγωισμό, και τελικά νίκησαν.
Τα μηνύματα του έργου ήταν έντονα και δυνατά. Τα παιδιά συνειδητοποίησαν ότι η αγάπη και η καλοσύνη έχουν πάντα τον τελευταίο λόγο στο παζλ της ζωής. Οι παιδικές ματιές είναι πάντοτε ο φάρος στα σκοτεινά και δύσβατα μονοπάτια που καλούμαστε να περπατήσουμε. Ο κόσμος μας θα γίνει καλύτερος μόνο αν αφήσουμε την ελπίδα και την αγάπη να διεισδύσουν στην ανθρώπινη ψυχή και να φωτίσουν τα πιο σκοτεινά σημεία της ανθρώπινης ύπαρξης.










Δεν υπάρχουν σχόλια: