Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου

 

Tην Παρασκευή  23 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα  εκδηλώσεων του σχολείου μας, μια πολύ όμορφη  γιορτή για τα Χριστούγεννα.

Οι μαθητές της Γ2 τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου με τη βοήθεια της δασκάλας τους κ.  Πεύκου Μαρίας,  παρουσίασαν  στους συμμαθητές τους και στους γονείς τους, το θεατρικό έργο «Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα».

Οι μικροί μαθητές χάρηκαν τους ρόλους τους και.... τους απέδωσαν θαυμάσια, κάνοντας την ατμόσφαιρα ιδιαίτερα ζεστή, σκορπίζοντας συγκίνηση σε όλους τους παρευρισκόμενους,  που τους καταχειροκρότησε θερμά.

 Το κείμενο ήταν μια διασκευή από το ομώνυμο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά, το οποίο αρέσει πολύ στα παιδιά, όπως άλλωστε κι όλα τα βιβλία του συγγραφέα.

Σύμφωνα με την υπόθεση του έργου η μάγισσα Φρικαντέλα Ζουρζουέλα Σαλμονέλα Στριφνίνη, που είναι πολύ κακιά, ζει στον πύργο της και μισεί όλα τα καλά πράγματα, κυρίως όμως μισεί τα κάλαντα. Δε θέλει να ακούει κάλαντα. Θέλει να ακούει μόνο «κάκαντα». Μια ομάδα παιδιών αποφασίζει να πάει στον πύργο και να της πει τα κάλαντα, επειδή πιστεύει ότι κάτι μπορεί να γίνει και η μάγισσα να αλλάξει γνώμη. Έτσι τα παιδιά μπλέκουν σε μια περιπέτεια που έχει ως αποτέλεσμα να χάσουν τις φωνές τους, γιατί η μάγισσα θυμώνει και κλείνει τις φωνές τους σε μπαλόνια. Στην προσπάθειά τους να ξαναβρούν τις χαμένες φωνές τους σκαρφαλώνουν στον πύργο της μάγισσας, μπαίνουν μέσα από ένα μικρό φεγγίτη και βρίσκουν εκεί φυλακισμένα διάφορα σύμβολα των Χριστουγέννων τα οποία απελευθερώνουν.  Τέλος, φτάνουν στη ροζ κρεβατοκάμαρα της μάγισσας. Τη βρίσκουν να κοιμάται έχοντας δίπλα της τα μπαλόνια με τις φωνές τους. Σπάνε τα μπαλόνια, ξαναβρίσκουν τις χαμένες φωνές τους και αναγκάζουν τη μάγισσα να Φρικαντέλα να ακούσει τα κάλαντα. Οι παιδικές τους φωνές μαλακώνουν τη σκληρή της καρδιά και την κάνουν να αλλάξει. Έτσι αρχίζουν να της αρέσουν όχι μόνο τα κάλαντα αλλά και όλα τα καλά πράγματα....

Στο τέλος της παράστασης οι μικροί μαθητές της ίδιας τάξης ,υπό την καθοδήγηση του μουσικού  κ.  Ζαγόρα  Θεοχάρη,  τραγούδησαν   παραδοσιακά κάλαντα  από όλη την Ελλάδα  .

 Μακάρι λοιπόν οι μελωδικές παιδικές φωνές, που  ακούσαμε και φέτος να λένε τα κάλαντα, να αγγίξουν τις καρδιές όλων μας και να τις μεταμορφώσουν. Μακάρι να διώξουν το μίσος και την κακία από τις ψυχές μας και να κάνουν την αγάπη να φωλιάσει μέσα μας. Τότε το μήνυμα των Χριστουγέννων ίσως γίνει αληθινό…

Μετά τη γιορτή, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου , που πάντα βρίσκεται δίπλα μας και πάντα μας βοηθάει ,   πρόσφερε δωράκια σε όλους τα παιδιά...


Ευχόμαστε σε όλους
 ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΚΑΙ
ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: