Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Mελέτη Δ : Kεφάλαιο 3. Ένας διάλογος με τον πολιτισμό

 Δημιουργήματα του πολιτισμού συναντάμε παντού.

 Κάποια απ' αυτά τα συναντάμε στα μουσεία, στους αρχαιολογικούς χώρους και σε διάφορους χώρους τέχνης.

Στα μουσεία τα δημιουργήματα του πολιτισμού βρίσκουν ένα σπίτι.


3 Μουσεία με Εικονική Περιήγηση για Παιδιά...

1.ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ

Η αγάπη του Αντώνιου Μπενάκη για την ιστορία και τη συλλογή σπάνιων ευρημάτων ξεκίνησε από την Αλεξάνδρεια και έγινε η αφορμή για τη δημιουργία του Μουσείου. Το Μουσείο στεγάστηκε στη Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας και απέκτησε τη τελική του μορφή τη δεκαετία του 1930. Οι πρώτες συλλογές που φιλοξένησε ήταν οι Συλλογές Ελληνικής και Ισλαμικής Τέχνης και έκτοτε φιλοξένησε πολλές ακόμα συλλογές από όλο το κόσμο. Τελευταία επέκταση του μουσείου είναι η δημιουργία του τμήματος παιχνιδιών, το οποίο και μπορείτε να επισκεφτείτε εικονικά!

 Απλά πατήστε εδώ!

2. ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Μόνιμες συλλογές με σπάνια εκθέματα από την Ελληνική Ιστορία της Βυζαντινής και Νεότερης Εποχής. Εκθέματα όπως κεραμικά, αγάλματα, πίνακες και έργα τέχνης προσφέρουν στον επισκέπτη πρωτόγνωρες εμπειρίες.
Υπάρχει η δυνατότητα για εικονική περιήγηση στο μουσείο και στις συλλογές που φιλοξενεί, μέσα από την κεντρική σελίδα του.
 Απλά πατήστε εδώ !

3. ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Όλος ο θησαυρός της Ακρόπολης σε ένα χώρο που κτίστηκε μόλις λίγα χρόνια πριν. Το νέο Μουσείο της Ακρόπολης είναι στο σύνολό του 25.000 τ.μ. και διαθέτει εκθεσιακούς χώρους με εμβαδόν 14.000 τ.μ., δέκα φορές μεγαλύτερους από ότι στο παλιό Μουσείο. Το Μουσείο προσφέρει όλες τις υπηρεσίες που απαιτούνται από ένα παγκόσμιο μουσείο του 21ου αιώνα, ενώ φιλοξενεί όλα τα ευρήματα από την Ακρόπολη, τον Παρθενώνα και όλων των ναών του βράχου. 

 Πατήστε εδώ.

ΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ, ΣΤΟ 2o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ(17-24 ΜΑΊ΄ΟΥ 2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια: