Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Επίσκεψη στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018,στα πλαίσια της “Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού”, οι μαθητές/τριες των Β΄, Γ΄, Δ΄ και Ε΄ τάξεων του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης.
Τα παιδιά παρακολούθησαν τα προγράμματα:

α) Αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες
β) Παραολυμπιακοί Αγώνες
γ) Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες

Τα προγράμματα, προσαρμοσμένα ανάλογα με...
την ηλικία των μαθητών, σκοπό είχαν να εισαγάγουν με θεωρητική μάθηση και βιωματική εμπειρία, μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες τους μαθητές στις αρχές του Ολυμπιακού ιδεώδους αλλά και στην παιδευτική αξία του αθλητισμού.




Έτσι, αφού ξεναγήθηκαν στα πλούσια εκθέματα του Mουσείου, είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε αγώνες προσομοίωσης αθλημάτων που περιλαμβάνονται στο επίσημο πρόγραμμα των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων – καθώς και σε ειδικές κατασκευές και να λύσουν τους διάφορους γρίφους.


Στόχος αυτών… η καλλιέργεια συνηθειών απόκτησης ενός υγιούς τρόπου ζωής, η ανάπτυξη του αισθήματος της φιλίας και της συνεργασίας, καθώς επίσης και η βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης αποβάλλοντας την αδράνεια και την υποκινητικότητα που αποτελούν τις κύριες αιτίες παχυσαρκίας στους νέους σε όλες της Ευρωπαϊκές χώρες.

Στο τέλος οι μαθητές/τριές μας έλαβαν αναμνηστικά μετάλλια για τη συμμετοχή τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια: