Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Το όνειρο του Σκιάχτρου – παιδική θεατρική παράσταση (VIDEO)

Mε εξαιρετική επιτυχία παρουσιάστηκε  η παιδική μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση «Το όνειρο του Σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά,  από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄τάξης  του 2ου Δημ. σχολείου Πολυγύρου, την Πέμπτη 7  Ιουνίου  2012.
Ο  Ευγένιος  Τριβιζάς  είναι ο αγαπημένος  συγγραφέας των παιδιών. Το «Όνειρο του σκιάχτρου», είναι από τα ωραιότερα θεατρικά του, που δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει. Σε τούτο το παραμύθι  ο συγγραφέας προσπάθησε και το κατάφερε άριστα να συγκεντρώσει διάφορα  μηνύματα όπως  της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της απολύτρωσης που τα βρίσκουμε  ποιητικά, φανταστικά πάνω στο....
ασάλευτο Σκιάχτρο του τον Αχύρουλη
Τί ζητάει το καρφωμένο αυτό ομοίωμα του ανθρώπου; Να σαλέψει, να ξεκολλήσει, να κόψει τα δεσμά του, να ανεξαρτοποιηθεί!
Τόχουνε στήσει για φόβητρο των πανελεύθερων πουλιών, αυτός είναι ο προορισμός του, μα εκείνο άλλα λαχταρά. Να κινηθεί, να πετάξει, να υπάρξει, να δράσει! Και τα πουλιά ψυχανεμίζονται την επιθυμία του, το μήνυμα που εκπέμπει η απελπισμένη προσπάθειά του. Αισθάνονται την κρυφή ελπίδα του ασάλευτου πλάσματος. Συντρέχουν όλα λοιπόν τον αγώνα του φτερουγίζοντας τριγύρω συμπονετικά και δίνοντάς του οδηγίες.
Και το ονειροπαρμένο Σκιάχτρο μεθυσμένο από λόγια, ιδέες, συμβουλές, παραγγέλματα ξεχνά ολότελα τον προορισμό του που είναι να τρομάζει τα πουλιά. 'Οχι μόνο δεν προστατεύει το χωράφι μα δίνει και την άδεια να χορταίνουν από τα λαχανικά που έχει στη φύλαξή του.
Και βέβαια κάποτε η ώρα της αποκάλυψης φθάνει (ακριβώς όπως και στα ανθρώπινα). Ο ιδιοκτήτης ο κυρ Δίκανος ξεσκεπάζει την αλήθεια.  Ακολουθεί η σύλληψη και η καταδίκη του Αχύρουλη (σκιάχτρου).....


Δεν υπάρχουν σχόλια: