Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Ο χιονάνθρωπος και το κορίτσι

Μία απολαυστική ιστορία για παιδιά που έγραψε ο Ευγένιος Τριβιζάς  και ο Αλέξης Κυριτσόπουλος εικονογράφησε.


ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Είναι χειμώνας, πρωί. Ένα κορίτσι (η Μαριάννα) φτιάχνει το χιονάνθρωπο της και του ζητάει να μη λιώσει ποτέ. Θέλει να κάνεις πολλά χιλιόμετρα για κάτι τέτοιο. Να φτάσεις ας πούμε μέχρι το Βόρειο Πόλο όπου το κρύο είναι τσουχτερό, να το ξεχάσω δε μπορώ. Ο Τουρτούρι (έτσι λένε τον Χιονάνθρωπο) ξεχνά το Χρυσό Εχθρό (λέγε με καυτό ήλιο) που του εκσφενδονίζει πυρωμένα βέλη. Ξεχνά τους Λασπανθρώπους που τον κυνηγούν με λάσπη και γλίτσα να τον μαυρίσουν. Ξεχνά όλα τα εμπόδια και προσπαθεί με….

νύχια και με δόντια…να μη λιώσει και να μη χάσει το δαχτυλίδι που του χάρισε η Μαριάννα. Η επιμονή και η προσήλωσή του στο στόχο (αγαπημένο θέμα του διάσημου παραμυθά) θα τον οδηγήσει στη δικαίωση: στα χιόνια του βορρά, στην πολυπόθητη διατήρηση του…όγκου του! 

Αν λοιπόν κοιτάξεις απ’ το παραθύρι σου και δεις έναν χοντρό άσπρο τύπο να τραβά για το βορρά, μπορεί να είναι και κάποιος χιονάνθρωπος που πηγαίνει στο βόρειο πόλο.

 Ίσως γιατί κάποιος του ζήτησε να μη λιώσει ποτέ…

Κάντε κλικ πάνω στο Βιβλίο!






Φέρτε χιόνι, χιόνι αφράτο

" Φέρτε χιόνι, χιόνι αφράτο, φτιάχνουμε άνθρωπο χιονάτο Λίγο χιόνι, χιόνι ακόμα, ένα χαμόγελο ένα στόμα. Ένα μπαστούνι να κρατάει, ένα καπέλο να φοράει φέρτε χιόνι και άλλο χιόνι, ο χιονάνθρωπος τελειώνει. Δυο κουμπιά από κουκούτσια, δε χρειάζεται παπούτσια ένα κάτασπρο μουστάκι, να’ το το χιονανθρωπάκι. Φέρτε χιόνι και άλλο χιόνι, κοίταξε πώς καμαρώνει και άλλο χιόνι, χιόνι αφράτο, φίλο κάναμε χιονάτο. " Ο ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: