Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Τα μαθήματα της Β΄ τάξης 3/11/2020

 ΓΛΩΣΣΑ Β τάξης: Διαβάζουμε πολύ καλά από το βιβλίο της Γλώσσας το κείμενο “ To ερωτηματικό " της σελίδας 65.

Ψηφιακό διαδραστικό βιβλίο 

Ορθογραφία και Αντιγραφή :

Η πρώτη στροφή του ποιήματος

 " Μια φορά........ μας ενοχλούσε."

Στο Τετράδιο εργασιών στη σελίδα 37 κάνουμε την  άσκηση 5.

Κάντε κλικ πάνω στα φύλλα εργασιών....


Τα φύλλα εργασιών




Μαθηματικά  Β΄ 
τάξης: Κεφ. 15 Μετρώ ευθύγραμμα τμήματα


Κάνουμε από το βιβλίο την Δραστηριότητα - Ανακάλυψη σελίδα 42 του Βιβλίου και την εργασία 1 της σελίδας 43.

 





  

Κλικ πάνω στις εικόνες
Picture
Picture
Ευέλικτη Ζώνη Β΄ Τάξης


'
'Ελμερ, ο παρδαλός ελέφαντας"



ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:David Mckee (Ντέιβιντ Μακ κι)

ΕΚΔΟΣΕΙΣ:Πατάκης

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

Σε μια αγέλη ελεφάντων όλοι είναι διαφορετικοί. Άλλος είναι νέος και άλλος γέρος. Άλλος είναι γεροδεμένος και άλλος αδύνατος. Άλλος πιο ψηλός και άλλος πιο χοντρός. Όλοι είναι διαφορετικοί μα έχουν το ίδιο γκρι χρώμα.

Εκτός από έναν...τον Έλμερ! Ο Έλμερ δεν είναι γκρι, είναι πολύχρωμος! Είναι ένας πολύχρωμος ελέφαντας που κάνει με τα αστεία του και τα παιχνίδια του τους άλλους χαρούμενους.

Ένα βράδυ όμως σκεφτόταν ότι βαρέθηκε να είναι διαφορετικός στο χρώμα από τους υπόλοιπους ελέφαντες. Έτσι βρήκε ένα θάμνο με γκρι βατόμουρα, βάφτηκε και απέκτησε ελεφαντένιο χρώμα! Κανείς δεν τον αναγνώρισε όταν επέστρεψε πίσω στο κοπάδι. Ήταν ίδιος με τους άλλους!

Όμως... κάτι ήταν διαφορετικό... Ήταν όλοι ήσυχοι και ο Έλμερ ήθελε να γελάσει! Βλέπετε η διαφορετικότητα του Έλμερ δεν ήταν το χρώμα του αλλά η προσωπικότητά του. Ήταν αυτός που χάριζε απλόχερα στους άλλους το γέλιο!

Χρώμα, ύψος, βάρος... η εξωτερική εμφάνιση δεν είναι τόσο σημαντική, όσο οι προθέσεις και η προσφορά του κάθε ελέφαντα, του κάθε ανθρώπου. Ο Έλμερ άρχισε να κάνει αστεία, να ξεσηκώνει τους άλλους και όλοι τον αναγνώρισαν και ξεκαρδίστηκαν στα γέλια. Καθώς γελούσαν ξέσπασε βροχή και ο Έλμερ ξεπλύθηκε.

Από τότε μια φορά το χρόνο όλοι οι ελέφαντες βαφόντουσαν πολύχρωμοι και ο Έλμερ γκρι!

Είναι ένα ιδανικό βιβλίο για τη διαφορετικότητα και το φόβο της απόρριψης. Μέσα από τον Έλμερ στοχεύουμε να κατανοήσουν τα παιδιά ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε να κρατήσουμε τη διαφορετικότητά μας, τη μοναδικότητά μας... Όταν οι μοναδικότητες ενώνονται, κερδίζει το σύνολο, κερδίζει η ομάδα!

Και είναι πολύ σημαντικό ότι ο Έλμερ είναι αποδεκτός στο σύνολο, για αυτό που πραγματικά είναι... Δε χρειάστηκε να αλλάξει τίποτε στον εαυτό του για να γίνει αρεστός, δε χρειάστηκε να κάνει κανένα κατόρθωμα για να τον προσέξουν & να τον αγαπήσουν τα άλλα ελεφαντάκια ! Το "διαφορετικό" εντάσσεται στην ομάδα με φυσικό, απλό & όμορφο τρόπο, χωρίς προβλήματα και εντάσεις!

Εργασίες

Διπλός ελέφαντας για δημιουργία κάρτας

Εκτυπώστε τον σε σκληρό χαρτονάκι Α4, ζωγραφίστε τον , κόψτε τον & έτοιμος!

Σκίτσο του Έλμερ

Ασπρόμαυρο σκίτσο του θρυλικού ελέφαντα, για να δημιουργήσετε  τους δικούς σας  τους μοναδικούς Έλμερ!





Δεν υπάρχουν σχόλια: