Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ


Αγαπητοί Γονείς-Κηδεμόνες
Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρας μας αλλά και οι περισσότερες χώρες του πλανήτης μας, εξαιτίας της επικίνδυνης διασποράς του κορωνοϊού, μας αναγκάζει να επικοινωνούμε μαζί σας και με τους μαθητές μας, εξ αποστάσεως, με το τηλέφωνο και με τη χρήση ηλεκτρονικών μηνυμάτων στο προσωπικό σας email, ή την ιστοσελίδα 
Το υπουργείο Παιδείας κατανοώντας τις δυσκολίες που...
αντιμετωπίζετε με τον εγκλεισμό των παιδιών σας στο σπίτι, πρότεινε την εξ αποστάσεως διδασκαλία σε όσους εκπαιδευτικούς και μαθητές επιθυμούν να αποκτήσουν νέες εμπειρίες και δεξιότητες το χρονικό διάστημα που δεν λειτουργούν οι σχολικές μονάδες.
 Θα ήθελα να τονίσω ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλει να υποκαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία. Γίνεται μια προσπάθεια αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών για την ψυχολογική στήριξη, την ανατροφοδότηση των μαθητών και τη δημιουργική απασχόληση τους. Γι αυτό το λόγο επικοινωνώ μαζί σας για να συζητήσω με τους μαθητές/τριες και να τους προτείνω εκπαιδευτικό υλικό που θα υλοποιεί τους μαθησιακούς στόχους της τάξης στην οποία πηγαίνουν, αλλά και γενικού περιεχομένου διαδραστικές ασκήσεις.
Η πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό μπορεί να γίνει με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή,  ή το κινητό τηλέφωνο. Εφόσον υπάρχει η δυνατότητα εκτύπωσης μπορείτε να εκτυπώσετε τις ασκήσεις ή να γραφούν στο τετράδιο και να σταλούν ως φωτογραφία σε μένα στο παρακάτω email : gnosi.2dim@gmail.com
Οτιδήποτε ανατεθεί στους μαθητές/τριες έχει προαιρετικό χαρακτήρα και έχει ως στόχο τη δημιουργική απασχόληση και την άκοπη μάθηση. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δημιουργούνται εντάσεις για τη διεκπεραίωσή τους.
Εύχομαι ολόψυχα υγεία και δύναμη, αγάπη και στήριξη, οικογενειακή ευτυχία!

Η δασκάλα της Α1 τάξης
Πεύκου Μαρία



Δεν υπάρχουν σχόλια: