Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Συμμετοχή του σχολείου μας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019

Η μακέτα μας
Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019  οργανώνεται από την WRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την Cosmote  υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Η ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας συμμετείχε στην  προκριματικό της Κεντρικής Μακεδονίας  με θέμα «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά να αναπτυχθούν τα νησιά».
Η ομάδα μας έκλεψε τις εντυπώσεις με την εξαιρετική παρουσίαση του....
έργου της βασισμένο στην εκμετάλλευση της αιολικής ενέργειας για την ηλεκτροδότηση των μικρών ακριτικών νησιών μας.
Συγχαρητήρια στους μαθητές  της ΣΤ΄ τάξης του  σχολείου μας: Πεγιά Μαρία, Πιτιάκα Χριστίνα, Λάνδρου Γεωργία, Ντελίμπαση Ρίκαρντ- Στυλιανό, Συρόπουλο Αντώνη, Κούρτι Νταβίντ.
Σκοπός του διαγωνισμού για το Δημοτικό είναι οι μαθητές να αναπτύξουν την ικανότητά τους για ενεργή συμμετοχή σε ομάδες αναλαμβάνοντας συγκεκριμένους ρόλους, να εξοικειωθούν με τη διαδικασία επίλυσης προβλήματος και να εξερευνήσουν εμπράκτως τις έννοιες της μηχανικής και του αλγοριθμικού τρόπου σκέψης που σχετίζονται με τη δημιουργία και τον προγραμματισμό ρομποτικών κατασκευών, χρησιμοποιώντας το δωρεάν λογισμικό Scratch του ΜΙΤ. Με αυτόν τον τρόπο ο διαγωνισμός εξοικειώνει τους μαθητές με το θεμελιώδες κεφάλαιο των «απλών μηχανών», εμπλουτίζοντας έτσι τους διδακτικούς στόχους του Προγράμματος Σπουδών.
Η αφίσα μας


Δεν υπάρχουν σχόλια: