Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Η εκδρομή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας στη λίμνη Κερκίνη (φωτογραφίες)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3/05/2014 η ετήσια εκδρομή των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου  και  3ου Νηπιαγωγείου Πολυγύρου, στη λίμνη Κερκίνη του νομού Σερρών.
Οι μαθητές με τους γονείς – συνοδούς τους, περιηγήθηκαν στο χώρο της Λίμνης , απόλαυσαν τα σπάνια πουλιά, την πλούσια χλωρίδα και πανίδα της περιοχής.
Έκαναν ιππασία με άλογα στα....
καταπράσινα μονοπάτια του όρους Κρούσσια, βαρκάδα  και άλλες  πολλές δραστηριότητες...
Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο  ορεινό χωριό Άνω Πορόϊα, όπου θαύμασαν τη γεμάτη πράσινο και νερά φύση. Εκεί έγινε και στάση για φαγητό κάτω από τα  πανύψηλα πλατάνια   του χωριού.




 

Το φράγμα του ποταμού Στρυμόνα
 Το 1932 κατασκευάστηκε ένα φράγμα κοντά στο χωριό Λιθότοπος και αναχώματα δυτικά και ανατολικά, τα οποία δάμασαν τα νερά του ποταμού Στρυμόνα και μετέτρεψαν μια ελώδη περιοχή σε ένα πολύ σπουδαίο οικοσύστημα το οποίο προστατεύεται από διεθνείς συνθήκες όπως η Συνθήκη Ramsar.

  Στην επιστροφή σταμάτησαν στις Σέρρες .
 Οι εντυπώσεις από την εν λόγω εκδρομή ήταν μοναδικές και όλοι όσοι έλαβαν μέρος την απόλαυσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το μεγάλο ενδιαφέρον για αυτή την εκδρομή, η μεγάλη συμμετοχή, αλλά και οι ξεχωριστές γεμάτες ενθουσιασμό εντυπώσεις που αυτή άφησε, απέδειξαν σαφώς την επιτυχία της, η οποία καθίσταται αφορμή για παρόμοιες δράσεις στο μέλλον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: