Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ


Ένας αστροναύτης ξεκίνησε από τη γη με στόχο να διασχίσει όλο το διάστημα. Πήρε λοιπόν το πύραυλο- πλανητορευνητή του και άρχισε την περιπέτειά του. Πέρασε από πολλούς πλανήτες : τον Άρη, τον Δία, τον Κρόνο, τον Ουρανό και άλλους πολλούς. Αφού έφτασε στον Ποσειδώνα γύρισε πάλι πίσω. Πετώντας πάνω από τον Άρη , του φάνηκε ότι είδε κάτι να κινείται.
Έτσι αποφάσισε να προσγειωθεί και να το ελέγξει. Μετά την προσγείωση κατέβηκε από τον πυραυλο- πλανητο ερευνητή του και βρέθηκε μπροστά σε δύο παράξενα πλάσματα που πρώτη φορά έβλεπε. Αποφάσισε να τους μιλήσει.

Αστροναύτης: Γεια σας φίλοι μου. Έρχομαι ειρηνικά από τον πλανήτη Γη.

Αρειανοί: Καλώς ήρθες στον πλανήτη Άρη. Χαιρόμαστε που βλέπουμε κάποιον από διαφορετικό μέρος του Γαλαξία. Πώς ήταν το ταξίδι σου;
Αστροναύτης: Το ταξίδι μου ήταν μεγάλο και αρκετά δύσκολο. Κράτησε εξήντα μέρες. Σταμάτησα σε μικρότερους πλανήτες , όπου δεν υπήρχε ζωή. Εκεί κινδύνεψα γιατί είχε πολύ μεγάλες θερμοκρασίες. Επίσης συνάντησα πολλούς κομήτες που πέρασαν με υπερβολική ταχύτητα δίπλα από τον πυραυλο- πλανητοερευνητή μου.

Αρειανοί: Ευτυχώς τα ξεπέρασες και είσαι εδώ. Ο πλανήτης μας λέγεται Άρης . Έχει νερό και πολύ εύφορο έδαφος. Γι αυτό καλλιεργούμε πολλά φυτά , απ΄ τα οποία παίρνουμε την τροφή μας. Εργαζόμαστε πολύ αλλά βρίσκουμε και ευκαιρίες για να γιορτάσουμε και να διασκεδάσουμε. Εδώ είμαστε όλοι πολύ αγαπημένοι μεταξύ μας.

Αστροναύτης: Χαίρομαι πολύ για αυτό. Εμείς στη Γη δεν είμαστε όλοι αγαπημένοι. Σε πολλά μέρη γίνεται πόλεμος . Υπάρχουν όμως και πολλά καλά στη γη. Η επιστήμη μας βοήθησε να ανακαλύψουμε πολλά καινούρια πράγματα όπως το διάστημα. Δουλεύουμε πολύ για αυτό δεν έχουμε πολύ ελεύθερο χρόνο.
Παρ ’όλα αυτά προσπαθούμε να διασκεδάζουμε και λίγο.

Αρειανοί: Ακούγεται πολύ όμορφος ο πλανήτης σου. Ευχόμαστε να μπορέσουμε κι εμείς να ταξιδέψουμε κάποτε στη Γη.

Αστροναύτης: Θα χαρώ πολύ να σας φιλοξενήσω .Τώρα όμως πρέπει να σας αποχαιρετήσω.
ΕΡΓΑΣΙΑ  ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ 
ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΔΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: