Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!!!

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016

Παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Τα ψηλά βουνά» (video-φωτογραφίες)


Τη θεατρική παράσταση «Τα Ψηλά βουνά» του Ζαχαρία Λ. Παπαντωνίου,που παρουσιάστηκε στο Δημοτικό  Θέατρο Πολυγύρου από την  Παιδική Σκηνή του Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου μας την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016.
Τα ψηλά βουνά, είναι το πρώτο αναγνωστικό, που γράφτηκε στην εν χρήσει γλώσσα των Νεοελλήνων, τη δημοτική, με τις ολοζώντανες περιγραφές του και το λεπτό του χιούμορ, προοριζόταν για την εκπαίδευση των νεότερων γενεών. 
Ο Ρουμελιώτης ποιητής μας μιλά για μια συντροφιά παιδιών της τελευταίας τάξης του ελληνικού σχολείου, που με την προτροπή του δασκάλου τους και την άδεια των γονιών τους, περνάνε το καλοκαίρι στα ψηλά βουνά της...

Ευρυτανίας. Μέσα από τα βιώματα και τις εμπειρίες τους, μαθαίνουν για τη φύση και το περιβάλλον, την χαμένη ελληνικότητα και παράδοση μα πάνω από όλα
για την επιβίωση και την συμμετοχή σε μια ομάδα. Καταφέρνουν έτσι να φτιάξουν μια κοινότητα που αποδεικνύεται ανώτερη από πολλές κοινότητες των μεγάλων.
Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα έργα της νεοελληνικής λογοτεχνικής μας παράδοσης, που κρύβει στις σελίδες του την απελευθερωμένη νοσταλγία των παιδιών και μνήμες της ανοιχτής φύσης απ’ όπου προέρχεται. Τα ψηλά βουνά, άφησαν να φανεί το πνεύμα του παιδαγωγού Παπαντωνίου, που μας κληροδότησε ένα έργο ουσιαστικό, ένα αξεπέραστο κατόρθωμα για την ιστορία της νεοελληνικής παιδαγωγικής λογοτεχνίας και συγχρόνως μια σπάνια νότα δροσιάς και ψυχικής ευφορίας για το ελληνικό σχολείο.


Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρήγας
Μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης
3D animation & video art: Στάθης Μήτσιος 
Κοστούμια – Εικαστικά: Χρήστος Μπρούφας 
Κίνηση – Χορογραφία: Ειρήνη Καλογηρά
Μάσκες: Πένη Ντάνη
Φωτισμοί - Ηχοληψία: Δημήτρης Κοκολινάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Ιωάννα – Μαρκέλα Χαλκιά
Επιλογή κειμένων: Ανδρέας Καρακίτσιος
Δραματουργική επεξεργασία: ο Θίασος


Έπαιξαν  οι ηθοποιοί: Ζηνοβία Ανανιάδου, Γιούλη Βάλλα, Τριαντάφυλλος Δελής, Ιωάννα Διαμαντίδου, Μάριος Ζαρδαβάς, Άρης Νινίκας, Πέτρος ΠαπαζήσηςΔεν υπάρχουν σχόλια: