Καλό καλοκαίρι!!!

Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016

Γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το σχολείο μας τίμησε την εξέγερση του Πολυτεχνείου με την καθιερωμένη γιορτή που οργανώθηκε και παρουσιάστηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων  από τους μαθητές των Δ1΄ και Δ2΄ τάξεων, με την καθοδήγηση και την επιμέλεια των εκπαιδευτικών κ. Λαυρέντζου Ευστράτιου και κας Πεύκου Μαρίας.


Η εκδήλωση περιελάμβανε δύο μέρη....Στο πρώτο παρουσιάστηκε οπτικοακουστικό υλικό από την εξέγερση των φοιτητών και οι μαθητές που συμμετείχαν, απέδωσαν ποιήματα και το χρονικό της ημέρας, καθώς επίσης και τραγούδια από την χορωδία του σχολείου μας υπό την καθοδήγηση της μουσικού κα Τάνιας Καλμίδου  με συνοδεία  μπουζουκιού του εκπαιδευτικού κ. Λιάμπα Δημητρίου.
Στο δεύτερο μέρος οι μαθητές της Δ΄τάξης  παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση "Τα μαγικά μαξιλάρια" του Ευγένιου  Τριβιζά .


Θέμα του έργου : «Στη χώρα του άπληστου Βασιλιά Αρπατίλαου απαγορεύονται οι ...Κυριακές, τα πάρτυ γενεθλίων, οι παιδικές χαρές, μέχρι και ο λόξυγγας! Όλοι δουλεύουν νύχτα-μέρα για να γεμίζει με διαμάντια το θησαυροφυλάκιό του Βασιλιά.  Μία ύπουλη αρχιμάγισσα, σχεδιάζει να καταργήσει ακόμη και τα όνειρα με την καινούργια της εφεύρεση, τα «εφιαλτικά μαξιλάρια», για να δουλεύουν όλοι περισσότερο, χωρίς γκρίνιες και παράπονα. Όμως σε αυτή την απόπειρα θα βρει απέναντι την αντίσταση των παιδιών, που με τη βοήθεια του δασκάλου τους θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν το τρομερό σχέδιο...>>

Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά που συμμετείχαν, στους εκπαιδευτικούς που συνεργάστηκαν γι' αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα, στο διευθυντή του σχολείου που προωθεί την πρωτοτυπία και τη συνεργασία, υπενθυμίζοντάς μας νοήματα πιο επίκαιρα από ποτέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: