Παρασκευή 25 Μαΐου 2018 - «Η τσάντα στο σχολείο».

Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο σχολείο μας

 Πέρασαν 194 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, το μεγαλύτερο ιστορικό γεγονός της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας, του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.
Οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας τίμησαν τη διπλή γιορτή, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και παράλληλα με τις εκδηλώσεις τους, έφεραν στη μνήμη μας τους δύσκολους και ηρωικούς αγώνες των προγόνων μας το 1821.
Την προετοιμασία, τα γεγονότα και....
την ατμόσφαιρα της επανάστασης απέδωσαν με εξαιρετικό τρόπο οι μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ2 τάξης, υπό την καθοδήγηση της κ. Σιούλη Στέλλας, δασκάλας του σχολείου μας. Στο "Χρονικό του 1821" παρουσιάστηκαν αποσπάσματα από το Θούριο του Ρήγα, τον εμψυχωτικό λόγο του Θ. Κολοκοτρώνη στους Έλληνες, το διάλογο του αμετάπειστου και αγέρωχου Α. Διάκου με τους Τούρκους, το εκρηκτικό ταμπεραμέντο και την άσβεστη φλόγα για την ελευθερία της Μαντούς Μαυρογένους και τέλος τον ηρωισμό και την αυταπάρνηση των Σουλιωτισσών.
Η μουσική επένδυση της γιορτής έγινε από τη χορωδία του σχολείου με τη βοήθεια της καθηγήτριας Μουσικής, κ. Δαμιανού Εριφύλης. Η επιμέλεια της χορογραφίας έγινε από την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, κ. Μπασιούρη Σταματία και η σκηνοθετική καθοδήγηση από την καθηγήτρια Θεατρικής Αγωγής, κ. Βλαστού Ασημίνα. Τέλος, την παρουσίαση του χρονικού και το χειρισμό του Η/Υ είχε ο καθηγητής Πληροφορικής, κ. Αλεξιάδης Γεώργιος.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και πολλοί γονείς των μαθητών και μαθητριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: