Παρασκευή 25 Μαΐου 2018 - «Η τσάντα στο σχολείο».

Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013

" Τσικνοπέμπτη" στο Σχολείο μας!

 Τσικνοπέμπτη στο σχολείο έκαναν και φέτος οι μαθητές και το διδακτικό προσωπικό του 2ου Δημοτικού σχολείου Πολυγύρου. Μια κίνηση η οποία έχει  γίνει παράδοση αφού ο Σύλλογος Γονέων το πραγματοποιεί  κάθε χρονιά. Ο Σύλλογος που πάντα βρίσκεται στο πλευρό του σχολείου μας και πάντα βοηθάει, το οργάνωσε, έψησε τα σουβλάκια  και οι μαθητές το χάρηκαν και διασκέδασαν.
Η Τσικνοπέμπτη, είναι ένα ετήσιο έθιμο στην
Ελλάδα την περίοδο του καρνάβαλου το οποίο έχει τις ρίζες του βαθιά μέσα στους αιώνες. Είναι μια μέρα κατά την οποία όλοι οι...
Έλληνες τρώνε κρέας πίνουν κρασί και διασκεδάζουν...  
 Η λέξη "Τσικνοπέμπτη" προέρχεται από την λέξη "τσίκνα" (η μυρωδιά του ψημένου κρέατος) και από την λέξη "Πέμπτη". Γιορτάζεται άλλωστε την Πέμπτη, 11 ημέρες πριν την Καθαρά Δευτέρα.
Είναι ημέρα χαράς αλλά και προετοιμασίας για τους Ελληνορθόδοξους χριστιανούς, καθώς η σαρανταήμερη περίοδος της Σαρακοστής πριν το Πάσχα πλησιάζει. Την μέρα αυτή επιβάλλεται από το έθιμο, το ψήσιμο κρέατος στα κάρβουνα, συνήθως χοιρινό ή λουκάνικα.
 

Οι  μαθητές,  το Διδακτικό προσωπικό και ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου  σας  εύχονται
                    ΚΑΛΗ ΑΠΟΚΡΙΑ!
Δεν υπάρχουν σχόλια: