Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή στο σχολείο μας

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018 η χριστουγεννιάτικη γιορτή στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου.
Οικοδεσπότες μας ήταν οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Δευτέρας τάξης με τις δασκάλες τους Ζαμπάκη Πασχαλία και Πεύκου Μαρία.

Η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη από τους....
γονείς και φίλους των μικρών μαθητών. 
Η εκδήλωση άρχισε με ομιλία της Δασκάλας Πεύκου Μαρίας η οποία αναφέρθηκε με εύστοχα μηνύματα κοινωνικού ενδιαφέροντος στο πνεύμα των εορτών και ευχαρίστησε όλους όσους με οποιονδήποτε τρόπο βοήθησαν στη γιορτή του σχολείου.
Η παράσταση ξεκίνησε με το θεατρικό του Β1 τμήματος. Οι μαθητές κι οι μαθήτριες μας διηγήθηκαν πανέμορφες ιστορίες από τη μεγαλύτερη νύχτα στην ιστορία της ανθρωπότητας.Μάγοι, βοσκοί και άγγελοι υπήρξαν μάρτυρες ενός θαύματος, που άλλαξε για πάντα τις ζωές των ανθρώπων.
Στη συνέχεια την παράσταση έκλεψαν οι μικροί μαθητές του Β2 τμήματος που με τη σειρά τους μας παρουσίασαν το θαύμα της Πρωτοχρονιάς .
Η κυρά Καλή και οι δώδεκα μήνες” μας δίδαξαν ότι μπορεί να υπάρξουν θαύματα όταν στις ψυχές των ανθρώπων κυριαρχεί η αγάπη,η ελπίδα, η καλοσύνη, η υπομονή και ο σεβασμός προς τον συνάνθρωπο μας.
Μηνύματα τόσο επίκαιρα για τις ημέρες των Χριστουγέννων.


Στο τέλος της εκδήλωσης ο Διευθυντής του σχολείου μας, κ.Νικόλαος Σμυρλής, ευχαρίστησε μαθητές, δασκάλους και γονείς για τη συνεργασία που είχαν για την παρουσίαση της γιορτής και ευχήθηκε "Καλά Χριστούγεννα" σε όλους, χαρούμενες και ξεκούραστες διακοπές.

Μετά τη γιορτή, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου ,που πάντα βρίσκεται κοντά μας με την ουσιαστική και ποιοτική του παρουσία, πρόσφερε δωράκια στους μικρούς μαθητές και κεράσματα σε όλους τους παρευρισκομένους στη γιορτή.




Δεν υπάρχουν σχόλια: