Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΠΕ Αρναίας( βίντεο)

Στα πλαίσια του προγράμματος της  Ευέλικτης Ζώνης “ Τα δώρα της φύσης  οι μαθητές της  Β1΄ και Β2΄τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου,την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019,  πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΠΕ Αρναίας συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Φτιάχνω το δικό μου κήπο…καλλιεργώντας βότανα».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε στόχους:...


Οι μαθητές να αποκτήσουν γνώσεις για τα βότανα, τις ιδιότητες και τις χρήσεις τους και κυρίως αυτά που μπορούν να καλλιεργηθούν σε ένα κήπο. 
Να εκτιμήσουν, να σεβαστούν και να προστατεύσουν την πολύπαθη ελληνική φύση νιώθοντας περήφανοι για αυτή.
Να γίνουν φορείς γνώσεων (που θα τις μεταδώσουν στο οικογενειακό και το ευρύτερο περιβάλλον τους).
Στην αρχή οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν για τα βότανα,μέσα από την παρουσίαση του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος Π.Ε του Κ.Π.Ε Αρναίας.


Στη συνέχεια, οι μαθητές εκπαιδεύτηκαν στη φύτευση των σπόρων των βοτάνων σε γλαστράκια κάνοντας όλα τα στάδια που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Στο τέλος, πέρασαν στην αυλή του ΚΠΕ όπου στα πλαίσια μιας δραστηριότητας αναζήτησαν βότανα στον κήπο, τα άγγιξαν, τα μύρισαν, έκοψαν φύλλα και τα ταξινόμησαν σε κατηγορίες υλοποιώντας φύλλα εργασίας εργαζόμενοι σε ομάδες.
Επίσης, οι μαθητές γνώρισαν τόσο σε θεωρητικό όσο και πρακτικό επίπεδο πώς φτιάχνεται ένας κομποστοποιητής και την χρησιμότητά του για την καλλιέργεια των βοτάνων.
Οι μαθητές επέστρεψαν στο  Σχολείο ευχαριστημένοι από την εκπαιδευτική επίσκεψη που πραγματοποίησαν. Οι γνώσεις που απέκτησαν αποτελούν σημαντικά εφόδια για την υλοποίηση προγραμματισμένων δράσεων του περιβαλλοντικού προγράμματος που θα γίνουν στην αυλή του Σχολείου!
Συνοδοί εκπαιδευτικοί: Πεύκου Μαρία, Ζαμπάκη Πασχαλία και Γεροδήμου Στυλιανή.
Ευχαριστούμε  τους εκπαιδευτικούς του κέντρου   για τη φιλοξενία, την ξενάγηση και την οργάνωση των δημιουργικών δραστηριοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: