Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Δεντροφύτευση στον αύλειο χώρο του σχολείου μας


 
Δεντροφύτευση στην αυλή  του σχολείου μας είχαμε σήμερα από τους μαθητές των Α ΄Β΄και Γ΄ τάξεων .
Συγκεκριμένα φυτεύτηκαν  200 δενδρύλλια, με "κόκκινες Φωτίνιες"   και...
  Αγγελικές" που προμήθευσε πρόσφατα στο σχολείο μας ο Δήμος Πολυγύρου και τους ευχαριστούμε γι΄αυτό.

Οι μικροί μαθητές κάνοντας πράξη την περιβαλλοντική τους εκπαίδευση ανέλαβαν να "πρασινίσουν" ακόμα περισσότερο την αυλή του σχολείου μας υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους.

Σήμερα μαθητές , εκπαιδευτικοί , Τοπική αυτοδιοίκηση , συνεργαστήκαμε για να γίνει το σχολείο μας ομορφότερο. Έγινε ένα μάθημα περιβαλλοντικής συνείδησης  προστασίας και σεβασμού του περιβάλλοντος , καλυτερεύοντας την ποιότητα ζωής στον χώρο που θα ζήσουν για 6 χρόνια οι μαθητές μας , αφού θα φροντίζουν τα φυτά που οι ίδιοι φύτεψαν και θα τα βλέπουν να μεγαλώνουν μαζί τους. Αργότερα δε  επισκεπτόμενοι τον χώρο ως μεγάλοι, θα καμαρώνουν γι΄αυτό που έκαναν σήμερα.
  



 Στόχος μας, εκτός από το να ομορφύνουμε τον περιβάλλοντα χώρο, είναι να γνωρίσουν μικροί και μεγάλοι κάποια χρήσιμα πράγματα που αφορούν τα δέντρα και τα φυτά, όπως: Με ποιον τρόπο φυτεύουμε ένα δένδρο ή φυτό, ποια εποχή είναι η κατάλληλη για το φύτεμα, τι φροντίδα χρειάζονται για να μεγαλώσουν, πράγματα δηλαδή που τα περισσότερα παιδιά αγνοούν. Ευαισθητοποιήσαμε τους μαθητές , ώστε μεγαλώνοντας να δείχνουν τον  σεβασμό που πρέπει στο περιβάλλον που τόσο το έχουμε ανάγκη όλοι μας. 

 Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Πολυγύρου  για την τόσο σημαντική  προσφορά του δίνοντας μας την δυνατότητα να πραγματοποιούμε  τόσο σημαντικές δραστηριότητες....

Δεν υπάρχουν σχόλια: