Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!!!

Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Οι μικροί μαθητές στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου

Οι μαθητές της Α και Β τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν σήμερα Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017 το Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου συμμετέχοντας στη δράση που ετοίμασαν για αυτά ο Δήμος Πολυγύρου, το Μορφωτικό - Πολιτιστικό - Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής & Αγίου Όρους.
Οι μικροί μαθητές άκουσαν «Ευτράπελα – λαϊκά παραμύθια» από την Ανθή Θάνου με συνοδεία ζωντανής μουσικής και τραγουδιού από...
τον
Αλέξανδρο Μακρή.
Παράλληλα ξεναγήθηκαν από την Τμηματάρχη Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής & Αγίου Όρους, Γεωργία Στρατούλη,  στην έκθεση «Μάσκες». Πρόκειται για ένα αντιπροσωπευτικό τμήμα της συλλογή του Εθνογραφικού Κέντρου Γιώργη Μελίκη – Κέντρο Έρευνας Μάσκας, που φιλοξενείται μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 2017 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου.
Στον ίδιο χώρο είχαν ακόμα την ευκαιρία να γνωρίσουν δημιουργίες των μελών του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Πολυγύρου με θέμα τη σύγκρουση του Απολλώνιου με το Διονυσιακό στοιχείο με ξεναγούς τα μέλη του συλλόγου, Αθανάσιο Κυπαρίσση και Έφη Λιάρα.
Εκ μέρους του Ν.Π. «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» η Πρόεδρός του, Ιφιγένεια Κυριάκου, καλωσόρισε τα παιδιά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου και ευχαρίστησε την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής & Αγίου Όρους που άνοιξε το μουσείο στο κοινό και τα σχολεία αναδεικνύοντάς το όχι μόνον ως χώρο γνώσης και μάθησης, αλλά επίσης ως χώρο έμπνευσης, έκφρασης, δημιουργικότητας και ψυχαγωγίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: