Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Εκδήλωση με θέμα «Σχολικός Εκφοβισμός»

Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, 7 Φεβρουαρίου, το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού, διοργανώνει την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017 ενημερωτική εκδήλωση στον Πολύγυρο παρουσιάζοντας το διαδικτυακό πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης του εκφοβισμού «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό» και την ανανεωμένη ηλεκτρονική του πλατφόρμα www.livewithoutbullying.com. 
Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό θέατρο Πολυγύρου στις 12:00, είναι ανοιχτή για το κοινό και υλοποιείται σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής και τον Δήμο Πολυγύρου.
Λίγα λόγια για το πρόγραμμα «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό»...
Το πρόγραμμα «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό» αποτελεί μία πρωτοβουλία του ΚΜΟΠ και υλοποιείται από τον Ιανουάριο του 2016 σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας, Β’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών Π.&Α. Κυριακού και με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Enable – ΕνΔυναμώνω», ενώ από το Μάρτιο του 2016 έχει υπογραφεί σύμφωνο συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας.
Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών ενδοσχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού και υλοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.livewithoutbullying.com.
Μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα παιδιά 10 έως 18 ετών και ενήλικοι, γονείς και εκπαιδευτικοί, που επηρεάζονται από το φαινόμενο του εκφοβισμού έχουν τη δυνατότητα να λάβουν ανώνυμα και δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής και πληροφόρησης προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: