Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού


Στη χώρα μας η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού γιορτάζεται την 11η Δεκεμβρίου, γενέθλια ημέρα της UNICEF ( 11 Δεκεμβρίου 1946 ), που ιδρύθηκε για να βοηθήσει, αρχικά, τα παιδιά της κατεστραμμένης Ευρώπης μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου.
Την ημέρα αυτή τα παιδιά όλου του κόσμου, ανεξαρτήτως χρώματος, εθνικότητας, φύλου, γιορτάζουν, αλλά χρειάζονται την αγάπη, τη φροντίδα και την προστασία μας όλες τις μέρες του χρόνου.
Με αφορμή λοιπόν την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, η εκπαιδευτικός κα Πασχαλιά Ζαμπάκη με τα παιδιά του Β1 τμήματος του σχολείου μας, αποφάσισαν να μας...
παρουσιάσουν σήμερα Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016, το νοερό ταξίδι που έκαναν σε όλο το κόσμο, μέσα από μία μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο "Τα παιδιά του κόσμου" για να γνωρίσουμε πως ζουν τα παιδιά σε διαφορετικές χώρες του πλανήτη μας και να εντοπίσουμε τις ομοιότητες αλλά και τις πολλές διάφορες που έχουν στον τρόπο με τον οποίο ζουν, αναπτύσσονται και μαθαίνουν.

Στο τέλος μας οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι όλα τα παιδιά μπορεί να είναι μοναδικά και τόσο διαφορετικά.... να διαφέρουν στον τρόπο ζωής , στο χρώμα, στο ντύσιμό τους, στη μουσική που ακούνε, στη γλώσσα που μιλάνε και στη σωματική και πνευματική τους κατάσταση να είναι διαφορετικά, όμως όλα τα παιδιά έχουν...
                                             
                                                     "Τ Α   Ι  Δ Ι Α   Δ Ι Κ Α Ι Ω Μ Α Τ Α"


Συγχαρητήρια στη δασκάλα και στα παιδιά για την τόσο όμορφη εκδήλωση ευαισθητοποίησης στα δικαιώματα των παιδιών...

Δεν υπάρχουν σχόλια: