Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

   Στους χώρους του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, ξεναγήθηκαν την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016 οι μαθητές της Δ΄, Ε΄και ΣΤ΄ τάξεων του 2ου Δημοτικού σχολείου Πολυγύρου.
Οι μαθητές, τους οποίους συνόδευσαν οι δάσκαλοί τους είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα σπουδαία εκθέματα με τη βοήθεια του εξειδικευμένου προσωπικού και να αποκομίσουν χρήσιμες πληροφορίες για διάφορες περιόδους της ελληνικής ιστορίας.
Το Μουσείο στεγάζεται σε κτίριο, που αποτελεί δημιούργημα του αρχιτέκτονα Vitaliano Posseli, και κτίστηκε το διάστημα 1900-1902. Οι συλλογές του ανασυνθέτουν κύριες για τη χώρα μας περιόδους, όπως ο Μακεδονικός Αγώνας,...
οι Βαλκανικοί Πόλεμοι, ο Α’ και ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, η Μάχη της Κρήτης, η Εθνική Αντίσταση, η απελευθέρωση και η Μικρασιατική Καταστροφή. Στους εκθεσιακούς χώρους του και μέσα από τα πολύτιμα κειμήλια που αυτοί φιλοξενούν, ο επισκέπτης καλείται να παρακολουθήσει μια αναπαράσταση της νεότερης ιστορίας της Ελλάδος. Εκτίθενται επίσης μια σειρά έργων τέχνης (πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, λιθογραφίες), με θέμα τις σημαντικότερες στιγμές των πολεμικών συρράξεων και την ανδρεία των Ελλήνων στρατιωτών καθώς και μια μοναδική έκθεση φωτογραφιών και προσωπικών αντικειμένων της Σοφίας Βέμπο.



Στον προαύλιο χώρο του μουσείου εκτίθενται ελαφρά τεθωρακισμένα οχήματα, μαχητικά αεροπλάνα, τορπίλες που χρησιμοποιούνταν κατά το παρελθόν από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Τέλος τα παιδιά της Δ΄τάξης εκτός από την ξενάγηση στο χώρο του μουσείου είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν και την 3D Στερεοσκοπική ταινία "Πέρα από τους Ουρανούς" με θέμα την ιστορική εξέλιξη της αεροπλοΐας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: