Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Ο Βοτανικός κήπος του σχολείου μας! ( VIDEO)

Στα πλαίσια του  περιβαλλοντικού προγράμματος  «Όταν η φύση μας χαρίζει...» που υλοποιείται στο σχολείο μας από την Γ2 τάξη κατά τη φετινή σχολική χρονιά, οι μαθητές μαζί με τη δασκάλα τους αποφάσισαν να διαμορφώσουν το χώρο πίσω από το κιόσκι του σχολείου. Στο  χώρο αυτό προβλεπόταν να κατασκευαστούν παρτέρια με αρωματικά φυτά.
Μέτρησαν λοιπόν την περίμετρο της έκτασης, καθάρισαν το χώρο από τα αγριόχορτα, έσκαψαν το χώμα,  υπολόγισαν πόσα φυτά θα χρειαστούν  και επισκέφτηκαν τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016 το κατάστημα του...
Δείτε το βίντεο
γεωπόνου κ. Κωνσταντίνου Πλούσιου που βρίσκεται στην πόλη μας, για να συμβουλευτούν  τον ειδικό και να πάρουν τα κατάλληλα φυτά για το χώρο αυτό. Στόχος τους ήταν να γνωρίσουν οι μικροί  μαθητές τα διάφορα είδη βοτάνων  τις ιδιότητές τους και τον τρόπο φύτευσης τους.
Ο χώρος πριν την διαμόρφωση


Ο χώρος μετά την διαμόρφωση


Η επίσκεψη  στο κατάστημα
Η επίσκεψη στο κατάστημα  και η συζήτηση με τον γεωπόνο έδωσε γνώσεις , εμπειρίες και άλλη διάσταση στο όλο θέμα.



 Ενδεικτικές ερωτήσεις που έκαναν τα παιδιά στον κύριο Κώστα:

 Πόσο καιρό χρειάζονται να μεγαλώσουν;
 Πόσο νερό χρειάζονται τα φυτά;
 Τι χρειάζονται για να μεγαλώσουν;
 Ονομασίες φυτών

 Οι μικροί μας μαθητές με την δασκάλα τους, αφού   ευχαρίστησαν το γεωπόνο και την υπάλληλο του καταστήματος  για τις χρήσιμες πληροφορίες που τους έδωσαν, πήραν τα διάφορα είδη  φυτών-βοτάνων και επέστρεψαν στο σχολείο.

Η δημιουργία του «Βοτανικού κήπου» στο σχολείο.

Τα παιδιά στη συνέχεια με πολλή χαρά και διάθεση φύτεψαν  τον δυόσμο, τη λεβάντα, το δεντρολίβανο, το θυμάρι,τον βασιλικό, το φασκόμηλο και τις  μολόχες στον χώρο που είχαν διαμορφώσει !


 Ο βοτανικός κήπος είναι έτοιμος!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: