Καλό καλοκαίρι!!!

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016

Εορτασμός Επετείου Κήρυξης της Επανάστασης στη Χαλκιδική 17 Μαΐου 1821

Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής σας προσκαλεί  να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις εορτασμού της Κήρυξης της Επανάστασης του 1821 στη Χαλκιδική, που θα πραγματοποιηθούν στον Πολύγυρο την Κυριακή 15 Μαΐου 2016. 
 ΣΑΒΒΑΤΟ 14 MAΪOY 2016

1. Από τις 7 το πρωί της 14ης Μαΐου και ως τη δύση του ηλίου της 15ης Μαΐου θα σημαιοστολιστούν όλα τα Δημόσια κτίρια, το Δημαρχείο της πόλης, τα κτίρια των Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ., των Οργανισμών, των Τραπεζών, των εμπορικών και άλλων ιδιωτικών καταστημάτων, καθώς και τα σπίτια των κατοίκων της πρωτεύουσας.

2. Από τις 8 βράδυ της 14ης Μαΐου και μέχρι το πρώτο φως της Κυριακής 15ης Μαΐου θα φωταγωγηθούν όλα τα Δημόσια κτίρια, το Δημαρχείο, τα κτίρια των Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ., των Οργανισμών και των Τραπεζών της πρωτεύουσας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 MAΪOY 2016 

1. Στις 7 το πρωί θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Νικολάου. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. 
2. Στις 09:30 Η Φιλαρμονική του Δήμου Πολυγύρου θα περάσει από τους δρόμους της πόλης, παιανίζοντας θριαμβευτικά εμβατήρια. 
3. Στις 10:30 θα τελεσθεί στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Νικολάου επίσημη Δοξολογία, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος.

Πέρας προσέλευσης των επισήμων στον Ιερό Ναό ορίζεται η 10:15. Κατά την προσέλευση των επισήμων η φιλαρμονική του Δήμου θα αποδώσει τιμές. 

4. Ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από τον κ. Κρασσά Απόστολο, Εκπαιδευτικό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέων Μουδανιών. 
5. Στις 11.15 θα πραγματοποιηθεί Επιμνημόσυνη Δέηση στο χώρο του Μνημείου των Ηρώων και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η κατάθεση στεφάνων από τους: 

- Εκπρόσωπο Κυβέρνησης. 
- Εκπρόσωπο της Βουλής.
 - Διοικητή Φρουραρχείου-Στρατηγό Γ΄ Σ.Σ. ή Εκπρόσωπό του. 
- Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής. 
- Δήμαρχο Πολυγύρου. 
- Δήμαρχο Εμμανουήλ Παππά Σερρών. 
- Αστυνομικό Διευθυντή Χαλκιδικής. 
- Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πολυγύρου. 
- Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών. 
- Πρόεδρο Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Χαλκιδικής. 
- Εκπρόσωπο της Αντιστασιακής Οργάνωσης ΠΕΑΕΑ. 
- Εκπρόσωπο της Αντιστασιακής Οργάνωσης ΠΟΑΕΑ. 
- Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Εμμανουήλ Παππά. 

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη αυτών που έπεσαν για την πατρίδα και θα ακολουθήσει η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Ώρα 11:30 : Παρέλαση μαθητών στην κεντρική οδό της πόλης, μπροστά από τους εκπροσώπους της εκκλησίας, της πολιτείας, της Τ. Α, των φορέων της πόλης και των κατοίκων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: