Καλή Σαρακοστή

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016

Στη θεατρική παράσταση «Τα γουρουνάκια κουμπαράδες»

Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016  οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Τα γουρουνάκια κουμπαράδες»,έργο του Ευγένιου Τριβιζά,  που παρουσιάσε η Παιδική Σκηνή του Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης, στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου.

Λίγα λόγια για το έργο

Τα «Γουρουνάκια κουμπαράδες» πίσω από τον φαινομενικά αθώο τίτλο τους κρύβουν αλήθειες καθοριστικές για τη διάπλαση των αθώων παιδικών συνειδήσεων. Είναι μια διαχρονική και ταυτόχρονα εξαιρετικά επίκαιρη αλληγορία για τη δύναμη της φιλίας και το...
αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί η απληστία του χρήματος. Αν η φιλία στερέψει, αν το χρήμα κυριαρχήσει, η απληστία θα εξαπλωθεί σαν φονικός ιός στις καρδιές των ανθρώπων.

Ο Ευγένιος Τριβιζάς με το συγκεκριμένο έργο διεκδικεί μια θέση δίπλα στους μεγάλους παραμυθάδες της ιστορίας, από τον μακρινό Αίσωπο μέχρι τους αδερφούς Γκριμ και τον Τζέημς Θέρμπερ.

Θέμα του έργου

«Ένας άπληστος συννεφολόγος που προβλέπει πότε θα βρέξει λίρες, ένας μυστηριώδης ξενοδόχος στο δάσος με τις μαύρες λεύκες, μια συμμορία πανούργων λύκων και δυο γουρουνάκια – κουμπαράδες που είναι αδελφικοί φίλοι, και που ο ένας γεμίζει και ο άλλος μένει αδειανός, είναι τα κύρια πρόσωπα του έργου που διαδραματίζεται στη μακρινή Κουμπαραδουάη, τη χώρα δηλαδή όπου ζούνε τα Γουρουνάκια-Κουμπαράδες και όπου δε βρέχει βροχοστάλες αλλά κάθε λογής νομίσματα.…»

Συντελεστές – Ηθοποιοί

Σκηνοθεσία : Γιάννης Ρήγας
Μουσική : Γιώργος Χριστιανάκης
Εικαστικά – κοστούμια : Πένη Ντάνη
Χορογραφίες : Αναστασία Θεοφανίδου
Φωτισμοί – Ηχοληψία : Δημήτρης Κοκολινάκης
Βοηθός σκηνοθέτη : Ιωάννα – Μαρκέλα Χαλκιά
Παίζουν οι ηθοποιοί :
Ιωάννα Διαμαντίδου, Στέλιος Καλλιστράτης, Στέφανος Πίττας,
Έλλη Σαρρή, Αθηνά Συκιώτη, Χρήστος Τσαβλίδης.
Φωτογραφίες: Κώστας Αμοιρίδης, Κατασκευή κοστουμιών: Φούλη Βουτσά


Δεν υπάρχουν σχόλια: