Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Γιορτή λήξης σχολικού έτους 2014-15


 Μια ακόμη σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της. Η καθιερωμένη τελετή λήξης για τη φετινή χρονιά έλαβε χώρα τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015. Το πρόγραμμα της τελετής περιλάμβανε τρία μέρη.
Στο πρώτο μέρος οι μαθητές του Β2 τμήματος του σχολείου μας παρουσίασαν μία θαυμάσια θεατρική παράσταση με θέμα τις 4 εποχές του χρόνου. Μαζί με τη δασκάλα τους κα. Ζαμπάκη Πασχαλία και την καθηγήτρια Αγγλικών κα. Μιχαλούδη Αιμιλία, άφησαν ιδιαίτερες εντυπώσεις στο...

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Φεστιβάλ Τοπικής Ιστορίας» στον Άγιο Μάμα, Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Θεατρική παράσταση: Ειρήνη του Αριστοφάνη

 Τη σπουδαία κωμωδία «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, διασκευασμένη για παιδιά,  παρουσίασαν την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου,  στην αίθουσα των εκδηλώσεων του Σχολείου μας. 
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Ο Τρυγαίος, φτωχός γεωργός της Αθήνας, έχει απηυδήσει από τα καταστροφικά αποτελέσματα του πολύχρονου πολέμου μεταξύ Αθήνας και Σπάρτης και ετοιμάζεται να ανέβει στον Όλυμπο να παρακαλέσει το Δία να φέρει επιτέλους την Ειρήνη. Μεταφορικό του μέσο…

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Αθλητικές δραστηριότητες στη αυλή του σχολείου μας

Τελευταίες ημέρες πριν από το κλείσιμο των σχολείων για τις καλοκαιρινές διακοπές και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου  συνεχίζουμε την παράδοση που θέλει αυτές τις ημέρες να διοργανώνονται αθλοπαιδιές στη αυλή του σχολείου  με  παιδικά ομαδικά  παιχνίδια.
Έτσι λοιπόν την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015, οι μαθητές των  τάξεων (Α’, Β΄, Γ’ και Δ΄ τάξεων) με την καθοδήγηση των γυμναστών/στριών τους, παρουσίασαν διάφορα παιχνίδια στο χώρου του γηπέδου του σχολείου μας  και  στο τέλος όλοι οι μαθητές του σχολείου διασκέδασαν χορεύοντας με ενθουσιασμό παραδοσιακούς χορούς και συρτάκι....

Τα θέματα και οι λύσεις του 9ου Μαθητικού Διαγωνισμού στα Μαθηματικά , Μικρός Ευκλείδης 2015 ( β΄ φάση)


Θέματα και απαντήσεις εξετάσεων διαγωνισμού "Παιχνίδι και Μαθηματικά 2015"( β΄φάση):






Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Επίσκεψη στο δάσος του Ταξιάρχη Χαλκιδικής (video)

Στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος «Ρώτα το νερό τι τρέχει.....με τη φύση» που εκπονείται από μαθητές της Δ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου πραγματοποιήθηκε εκδρομή στο δάσος του  Ταξιάρχη Χαλκιδικής,  την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015.
   Στην εκδρομή συμμετείχαν και οι υπόλοιποι μαθητές και οι μαθήτριες των άλλων τάξεων του σχολείου μας, μαζί με τους εκπαιδευτικούς  που τους συνόδευαν πραγματοποιώντας την ημερήσια τους εκδρομή...

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

9ος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά, «Παιχνίδι και Μαθηματικά», Μικρός Ευκλείδης ( β΄ φάση)

Το Δ.Σ. της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ  ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ (Ε.Μ.Ε.) του Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει διαγωνισμό στα Μαθηματικά το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015 για τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού.
Συμμετοχή: Οι μαθητές που θα πάρουν μέρος στο διαγωνισμό θα είναι μόνο αυτοί, οι οποίοι θα έχουν προταθεί από το κάθε σχολείο. Το κάθε σχολείο μπορεί να προτείνει μόνο 3 (τρεις) μαθητές από κάθε τμήμα της Ε' και Στ' τάξης, που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στον διαγωνισμό της 6ης Μαρτίου 2015 (σε περίπτωση ισοβαθμίας θα έρθουν και οι ισοβαθμήσαντες).

Εξεταστικό Κέντρο για τους μαθητές του Νομού Χαλκιδικής είναι το 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Hμερήσια επίσκεψη στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής(5 - 6 - 2015)

Αγαπητοί κηδεμόνες,
σας ενημερώνουμε ότι η ημερήσια επίσκεψη στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής θα πραγματοποιηθεί την  Παρασκευή 05 Ιουνίου 2015.  Για οποιαδήποτε πληροφορία - διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Δ/νση του σχολείου στο τηλέφωνο 2371023915.

Εγγραφές μαθητών στην Α΄ τάξη για το σχολικό έτος 2015-16

Οι εγγραφές των μαθητών στην Α' τάξη θα πραγματοποιούνται στο χρονικό διάστημα από 2 Ιουνίου μέχρι και 19 Ιουνίου 2015 στο Σχολείο τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (08:30 - 13:00).
Απαιτούμενα δικαιολογητικά εγγραφής:
1) Πιστοποιητικό γέννησης το οποίο εκδίδεται το τελευταίο πριν την...