Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Χριστούγεννα στον Πολύγυρο 2015 (Πρόγραμμα εκδηλώσεων)

ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου από τον Δήμαρχο Πολυγύρου
Εορτασμός της «Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού»
17:30 Τα παιδιά του 1ου Νηπιαγωγείου Πολυγύρου, που....
συμμετέχει επίσημα στους εορτασμούς για τα 70 χρόνια από την ίδρυση της UNESCO και τα παιδιά του Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Πολυγύρου θα παρελάσουν στην πόλη ψάλλοντας κάλαντα και υπενθυμίζοντας στους μεγάλους τα δικαιώματά τους με τελικό προορισμό το Δημαρχείο.
18:00 Κάλαντα από τη Μικτή, την Παιδική και τη Βυζαντινή Χορωδία Πολυγύρου μπροστά από το Δημαρχείο.
18:30 Άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου από το Δήμαρχο Πολυγύρου, κ. Αστέριο Ζωγράφο.
18:45 Ο Άγιος Βασίλης φτάνει με άμαξα στο Δημαρχείο μοιράζοντας καραμέλες, σοκολάτες και γλυκά. Face painting και παιχνίδια από ξυλοπόδαρους, χιονάνθρωπους και καλικάτζαρους.
Πάρτι, τραγούδι, χορός, πρωτότυπες ξωτικοδοκιμασίες από ανιματέρ και σκανδαλιάρικα ξωτικά.
Παραδοσιακά γλυκίσματα από τον Εθελοντικό Όμιλο Κοινοτικής Ανάπτυξης Γυναικών και το Λαογραφικό Όμιλο Πολυγύρου. Ζεστό κρασί με φρούτα και μυρωδικά με τη χορηγία της παραγωγού Σοφίας Χλιάπα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ
Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου
17:30 Άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου και κάλαντα από τη χορωδία του Συλλόγου Φίλων της Παράδοσης Πανζερβοχωρίων με τη συνοδεία των Φιλαρμονικών Γαλάτιστας και Παλαιόχωρας.
18:00 Πυροτεχνήματα, παραδοσιακά γλυκίσματα, ζεστό κρασί με φρούτα και μυρωδικά από το Σύλλογο Γυναικών Ζερβοχωρίων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παλαιόχωρας «Η Ελπίς», τον Αθλητικό Σύλλογο «Χολομών» Ριζών Παλαιόχωρας και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Ζερβοχωρίων.
ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
20:30 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυγύρου παρουσιάζει το έργο του Γ. Ξενόπουλου «Το μυστικό της κοντέσσας Βαλέραινας», στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου. Τραγουδούν ζωντανά οι «Κανταδόροι του Πολυγύρου».

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
2ο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου
11:00–18:00 Λαμπερή εορταστική ατμόσφαιρα, λαχταριστά γλυκά και κεράσματα, χριστουγεννιάτικη μπύρα, στολίδια, χειροποίητες δημιουργίες, φωτογράφηση με τον Άγιο Βασίλη και πολλές εκπλήξεις από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού και 1ου Νηπιαγωγείου Πολυγύρου.
ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ
Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου
17:00 Αφήγηση παραμυθιών στην αίθουσα του Δημαρχείου από την παραμυθού Μαρία Τσορακλίδου.
18:00 Άναμμα χριστουγεννιάτικου δέντρου με τη συνοδεία της Παιδικής Χορωδίας και της Φιλαρμονικής Γαλάτιστας.
18:30 Ερχομός του Αϊ –Βασίλη από τη Γ΄ Γυμνασίου με δώρα για τα παιδιά, face painting και μπαζάρ από μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, διασκέδαση, ανιματέρ, χριστουγεννιάτικα εδέσματα, κρασί και ποπ κορν.
Συμμετέχουν οι Σύλλογοι Γονέων Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου, ο Σύλλογος Γυναικών και οΣύλλογος Νεολαίας Γαλάτιστας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΟΡΜΥΛΙΑ
Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου
16.30 Συνάντηση στο πάρκο και κάλαντα στους δρόμους του χωριού από παιδιά και τη Φιλαρμονική Πολυγύρου.
17.15 Στολισμός του δέντρου στην πλατεία με κατασκευές - στολίδια των παιδιών και κάλαντα από τη χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Ορμύλιας.
Καραμέλες και γλυκά από τον Άγιο Βασίλη, face painting από ξυλοπόδαρους, χιονάνθρωπους και καλικάτζαρους, ανιματέρ, ξωτικοδοκιμασίες, παιχνίδια, μουσική, χορός, πολύχρωμες και διαφανείς σαπουνόφουσκες από την  μπουρμπουληθρομηχανή.
Παζάρι αγάπης από το ΚΔΑΠ Ορμύλιας, ζεστό κρασί με φρούτα και μυρωδικά από τον Σύλλογο Γυναικών«Ανδρομάχη».
Συμμετέχουν ακόμα ο Παιδικός Σταθμός Ορμύλιας με το Σύλλογο Γονέων του, το Νηπιαγωγείο και το ΔημοτικόΣχολείο Ορμύλιας, και ο Αθλητικός Σύλλογος «Αετοί Ορμύλιας».

ΤΡΙΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
19:00 Χοροθεατρική παράσταση με τίτλο «Έντουαρτ, ο Ψαλιδοχέρης» από το Κέντρο Ημέρας «ΑΝΑΤΟΛΗ» με στόχο την κοινωνική επανένταξη των ανθρώπων με ψυχική ασθένεια, την καταπολέμηση του στίγματος  και την αποδοχή του διαφορετικού.
Πλαισιώνει με παρουσίαση χορευτικών η Ομάδα Latin του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου.
Παράλληλη έκθεση ζωγραφικής και χειροποίητων χριστουγεννιάτικων δημιουργιών των μελών του Κ.Η. Ανατολή και του οικοτροφείου Άθωνας. Μαζί και ο Άγιος Βασίλης με πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς φίλους. Είσοδος δωρεάν.

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 & ΠΕΜΠΤΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
 17.30 Τα παιδικά χορευτικά τμήματα του Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου στο καθιερωμένο διήμερο παραδοσιακής μουσικής και χορού στο τουριστικό περίπτερο «Έξι Βρύσες».

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
09:00 Το εκπαιδευτικό τμήμα του ΕΚΑΒ σε συνεργασία με τη Σχολική Επιτροπή Β΄θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πολυγύρου, τους Διευθυντές των Λυκείων και Γυμνασίου Πολυγύρου διδάσκουν τους μαθητές πρώτες βοήθειες.

19:30 Η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου. Μουσική για πιάνο, φλάουτο, βιολί, βιόλα, κιθάρες από τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου με τη συνεργασία των καθηγητών. Δώρα στους μαθητές θα μοιράσει ο Δήμαρχος Πολυγύρου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
19:00 Τελετή Εγκαινίων του ανακαινισμένου Δημοτικού Θεάτρου Πολυγύρου χοροστατούντος τουΣεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ.κ. Νικοδήμου.
19:30 Συναυλία Μουσικών Συνόλων. Συμμετέχουν: η Φιλαρμονική Πολυγύρου, η Παιδική, η Βυζαντινή και ηΜικτή Χορωδία Πολυγύρου, η Φιλαρμονική  Γαλάτιστας σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική “IRIS” ΔήμουΠαύλου Μελά.
ΔΟΥΜΠΙΑ
17:00 Άφιξη Άϊ –Βασίλη με δώρα για τα παιδιά και στολισμός - φωταγώγηση χριστουγεννιάτικου δέντρου με τη συνοδεία της νεοσύστατης Παιδικής Χορωδίας Δουμπιών.
18:30 Αφήγηση παραμυθιών στην αίθουσα του ΚΑΠΗ από την παραμυθού, Μαρία Τσορακλίδου.
19:00 Μουσική παιδική παράσταση, διασκέδαση με ανιματέρ και χριστουγεννιάτικα κεράσματα στην αίθουσα του ΚΑΠΗ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
 ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
11.00 Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Δ. Κανατά «Το ροδάκινο που έγινε ντομάτα» στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Θανάσης ΧριστιανόςΤάκης ΚοσμάςΓιάννης Τσίκουλας και ο εκδότης Χρήστος Ζαμπούνης.
18:30 Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τα κατηχητικά του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου ΝικολάουΠολυγύρου, στο ΕΠΑΛ. Παρουσίαση του θεατρικού «Ο πρώτος των ζητιάνων» και  χριστουγεννιάτικο μπαζάρ.  Συμμετέχει η χορωδία των κατηχητικών.
20.00 Ο Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου παρουσιάζει το cd «Άρωμα Χαλκιδικής …κάτι νέο απ΄ τα παλιά», στο Δημοτικό Θέατρο. Συμμετέχουν οι μουσικοί της ηχογράφησης και το Μικτό Τμήμα Χαλκιδικής του Ομίλου.

ΓΕΡΟΠΛΑΤΑΝΟΣ
12.00 Στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου, χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την χορωδία του Αθλητικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Γεροπλατάνου, γράμματα στον Άγιο Βασίλη και ζωγραφική από τα παιδιά του συλλόγου, κάλαντα, κάστανα και κρασί για όλους. Συνοδεύει η Φιλαρμονική Γαλάτιστας.


ΔΕΥΤΕΡΑ 21 - ΤΡΙΤΗ 22 - ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΠΕΖΟΔΡΩΜΕΝΑ
16:00 – 21:00 Τρεις μέρες γεμάτες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και θεατρικά δρώμενα για μικρούς και μεγάλους, χριστουγεννιάτικα μπαζάρ, εκθέσεις και παρουσιάσεις βιβλίων. Διασκέδαση για τα παιδιά στο σπίτι της Σοκολάτας και του Αϊ Βασίλη, το εργαστήρι χειροτεχνίας και ζαχαροπλαστικής, το χριστουγεννιάτικο ταχυδρομείο. Παιχνίδια στο ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ. Χριστουγεννιάτικη αγορά με εποχιακά είδη, είδη λαϊκής τέχνης, παραδοσιακά προϊόντα, ροφήματα, γλυκίσματα και ζαχαρωτά. Με τη συμμετοχή φορέων, συλλόγων, παραγωγών και εμπόρων.  Τετάρτη 23-12-2015: Ημέρα Εμπορικού Συλλόγου Πολυγύρου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ
19.30 Χριστουγεννιάτικη Συναυλία από την Παιδική Χορωδία Πολυγύρου στην εκκλησία του Παλαιοκάστρου.
ΓΕΡΟΠΛΑΤΑΝΟΣ
18:00 Κάλαντα στους δρόμους από τον Αθλητικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Γεροπλατάνου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΓΕΡΟΠΛΑΤΑΝΟΣ
11:00 Χριστουγεννιάτικη γιορτή στα γραφεία του Αθλητικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Γεροπλατάνου με ποιήματα από τα παιδιά του συλλόγου κουραμπιέδες, μελομακάρονα.
ΚΡΗΜΝΗ
12:00 Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά της Κρήμνης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρήμνης. Αφήγηση παραμυθιών από την παραμυθού, Μαρία Τσορακλίδου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ
17:00 Γιορτή για παιδιά με δώρα, καραμέλες και γλυκά από τον Άγιο Βασίλη, παιχνίδια με ξυλοπάδουρους,facepainting από χιονάνθρωπους και καλικάτζαρους, πάρτι, ξωτικοδοκιμασίες, διασκέδαση με  ανιματέρ και χριστουγεννιάτικες δημιουργίες στο Πολιτιστικό Κέντρο Παλαιόχωρας. Συμμετέχουν ο Σύλλογος Γυναικών Ζερβοχωρίων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιόχωρας «Η Ελπίς», ο Αθλητικός Σύλλογος Χολομών Ριζών Παλαιόχωρας και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Ζερβοχωρίων.

ΤΡΙΤΗ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
 ΚΑΛΥΒΕΣ
17:00 Γιορτή του Δημοτικού Σχολείου Καλυβών - Γερακινής στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλυβών με χριστουγεννιάτικη μουσική, χειροτεχνίες και τον Άγιο Βασίλη.

ΠΕΜΠΤΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
 ΓΕΡΟΠΛΑΤΑΝΟΣ
19:00 Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από τη χορωδία του Αθλητικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου στους δρόμους του χωριού.

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
 ΜΑΡΑΘΟΥΣΑ
11.00 Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαραθούσας και διασκέδαση για παιδιά με ανιματέρ.
ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΓΕΡΟΠΛΑΤΑΝΟΣ
12:00 Πρωτοχρονιάτικη γιορτή στα γραφεία του Αθλητικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου με δώρα από τον Άγιο Βασίλη και διασκέδαση για παιδιά με ανιματέρ.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
3 – 13 Δεκεμβρίου 2015. Έκθεση βιβλίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου. Χιλιάδες τίτλοι βιβλίων στον πεζόδρομο, απέναντι από το Δημαρχείο. Ώρες λειτουργίας 08:30 – 14:00 και 17:30 – 21:00. Με την υποστήριξη του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου.
11 - 30 Δεκεμβρίου 2015. 1η Μαθητική Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα: «Ματιές στην πόλη μου το χειμώνα»από μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων του Πολυγύρου στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου. Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων που θα γίνουν στο θέατρο.

11 Δεκεμβρίου 2015 – 5 Ιανουαρίου 2016. «Μέλισσας Δημιουργίες Ανθρώπων Τέχνη». Έκθεση με χειροποίητα κοσμήματα από την Άννα Καραφουλίδου και μελισσοκομικά προϊόντα από την Άννα Μπουτιόνη στον Πολύγυρο, Πολυτεχνείου 33 (απέναντι από τον ΟΤΕ). Ώρες λειτουργίας: 10.00-14.00 και 17.00-21.00.
11 έως 18 Δεκεμβρίου 2015. Ξενάγηση και κέρασμα με παραδοσιακά γλυκά στο Λαογραφικό Μουσείο Πολυγύρου (Οικία Καραγκάνη) για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Πολυγύρου. Αφήγηση παραμυθιούαπό την Μ. Ιωαννίδου,  μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθελοντικού Ομίλου Γυναικών Κοινοτικής Ανάπτυξης Πολυγύρου.


Το πρόγραμμα θα συμπληρώνεται με περισσότερες λεπτομέρειες τις προσεχείς ημέρες.
Αναλυτικό πρόγραμμα επίσης θα ανακοινωθεί
για τα έθιμα των Φωταρών στο Παλαιόκαστρο και της Καμήλας στη Γαλάτιστα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: