Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Hμέρα των εναρκτήριων εκδηλώσεων για το Κοινωνικό Σχολείο στον Πολύγυρο


Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τους σχολικούς συμβούλους της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, διοργάνωσαν την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014 την «ημέρα των εναρκτήριων εκδηλώσεων για το Κοινωνικό Σχολείο».
Σκοπός του Κοινωνικού Σχολείου είναι η υιοθέτηση ενός υγιέστερου τρόπου  διαβίωσης των....
μαθητών. 
 Οι 13 παρεμβάσεις  αφορούν θέματα σχετικά με διατροφή, άθληση, ενημέρωση και πρόληψη για μολυσματικές ασθένειες, Διαδίκτυο, χουλιγκανισμό στα σχολεία, αισθητική, ολυμπισμό και κοινωνία, σεξουαλική αγωγή, ρατσισμό και ανθρώπινα δικαιώματα, ναρκωτικά, αλκοόλ και κάπνισμα. Ομάδες στόχου του Κοινωνικού Σχολείου είναι οι μαθητές όλων των βαθμίδων, οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι γονείς των μαθητών.

Χθες πραγματοποιήθηκαν δράσεις από τις σχολικές μονάδες του Πολυγύρου. 
Οι μαθητές του  2ου Δημοτικού σχολείου μαζί με τους μαθητές του 1ου,  του 3ου  και του Ειδικού Σχολείου Πολυγύρου , παρουσίασαν αθλητικές δράσεις στο κλειστό γυμναστήριο με σύνθημα ενότητας
 “Μια αγκαλιά όλοι μαζί”




- Πρόγραμμα Kids Athletics.

- Εικαστική δημιουργία (Σύνθεση μηνύματος σε πανό).


Στις 11:00 όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Ιωάννη Γιώργου, του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Γιώργου Καρατάσιου, του Αντιδημάρχου Πολυγύρου Χρήστου Βορδού και των διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, συγκεντρώθηκαν μπροστά στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής όπου έγινε η ανάρτηση πανό κοινωνικού περιεχομένου.

                 Γυμναστές των Δημοτικών Σχολείων του Πολυγύρου και ο καθηγητής καλλιτεχνικών
Ακολούθησε κεντρική εκδήλωση στις «Έξι Βρύσες» όπου μετά τους καθιερωμένους χαιρετισμούς έγινε παρουσίαση του Κοινωνικού Σχολείου.
Αναλύθηκαν πολύ ωραία θέματα για την Άσκηση-Διατροφή-Παχυσαρκία, για τον εθισμό στο Διαδίκτυο, για τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης Cyberbullying, για τη Διαχείριση μαθητών με Σακχαρώδη Διαβήτη και στο τέλος έγιναν τοποθετήσεις και υπήρξε ανταλλαγή απόψεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: