Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Εκδηλώσεις για την ''Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού'' στο σχολείο μας


Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν τη Παρασκευή  10-10-2014 οι εκδηλώσεις για την «Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού» στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου. Για το τρέχον σχολικό έτος οι εκδηλώσεις είχαν ως θεματικό άξονα το ρατσισμό: «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι»
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας με τη συνεργασία και καθοδήγηση των  γυμναστών  οργάνωσαν μια σειρά από δραστηριότητες:


• Αθλητικές δραστηριότητες
• Προβολή ταινίας - συζήτηση
• Βιωματικές (σενάριο – δραματοποίηση μέσα στην τάξη). 
• Καλλιτεχνικές (Κατασκευή αφισών)
Οι μαθητές συνεργάστηκαν μεταξύ τους και με τους εκπαιδευτικούς.Έπαιξαν, xάρηκαν,δημιούργησαν,  εκφράστηκαν,  αλλά και ευαισθητοποιήθηκαν  απέναντι στο πρόβλημα του ρατσισμού και της διαφορετικότητας. 
Οι δράσεις της ημέρας αυτής είχαν ως στόχο να αναδειχθεί η κοινωνική διάσταση, η φιλοσοφία και η δυναμική του Σχολικού Αθλητισμού στο πλαίσιο του σύγχρονου «Κοινωνικού Σχολείου». 
 Όλες οι δραστηριότητες άφησαν πολύ θετικές εντυπώσεις τόσο στους μαθητές όσο και στους εκπαιδευτικούς. Η από κοινού οργάνωση της εκδήλωσης στέφθηκε με επιτυχία και αποδεικνύει ότι η συνεργασία μεταξύ των μαθητών και εκπαιδευτικών, όταν συνδυάζεται με καλή οργάνωση, μπορεί να έχει δημιουργικά αποτελέσματα. 
Στο τέλος της εκδήλωσης οι μαθητές σχημάτισαν στην αυλή του σχολείου το σύνθημα 
«ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΕΡΕΤΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ !!!»
 θέλοντας έτσι να στείλουν το μήνυμα τους προς κάθε κατεύθυνση.  
Φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις








Δεν υπάρχουν σχόλια: