Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Το Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου στο σχολείο μας

Το Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Πολυγύρου «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», που εδώ και χρόνια συμβάλλει στην ανάπτυξη της μουσικής παιδείας και συμμετέχει ενεργά στα καλλιτεχνικά δρώμενα του Δήμου άνοιξε τις πύλες του, για να καλωσορίσει τους παλιούς και νέους μαθητές του, φίλους της μουσικής, τη σχολική χρονιά 2014-15. 
Οι εγγραφές ξεκίνησαν στα μέσα Σεπτεμβρίου και συνεχίζονται καθημερινά στο παλαιό Δικαστικό Μέγαρο.
Στην πολυετή παρουσία του η εκπαιδευτική δραστηριότητα και η καλλιτεχνική του δράση ανέδειξε μουσικούς, δημιούργησε επαγγελματίες και...


έγινε θεσμός στην πολιτιστική δραστηριότητα της Χαλκιδικής.
Στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης του κοινού για τη λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου διοίκηση και καθηγητές του ωδείου επισκέφθηκαν σήμερα, Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου,  μίλησαν στους δασκάλους και στα παιδιά για τη μουσική και έκαναν επίδειξη μουσικών οργάνων.
Αγόρια και κορίτσια άκουσαν μελωδίες από βιολί, κιθάρα, φλάουτο, έμαθαν για τα χαρακτηριστικά των μουσικών αυτών οργάνων, πήραν απαντήσεις για τα μαθήματα του ωδείου και χάρισαν ένα ζεστό χειροκρότημα στους καθηγητές του ωδείου, που με τόσο ζήλο και μεράκι παρουσίασαν ένα μικρό δείγμα της δουλειάς τους.

Η Πρόεδρος του «Αριστοτέλη», Ιφιγένεια Κυριάκου, ευχήθηκε στα παιδιά και στους δασκάλους τους καλή σχολική χρονιά και μαζί με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ωδείου, Γιώργο Παππουτσή κάλεσαν τους μαθητές να γνωρίσουν το Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου, ένα χώρο πολιτισμού που γεμίζει με πνευματικά και καλλιτεχνικά εφόδια τους μικρούς μουσικούς και τους ανοίγει ορίζοντες στον επαγγελματικό στίβο.
Για το έτος 2014-2015 στο Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου λειτουργούν τα παρακάτω τμήματα:


• Μουσικής Προπαιδείας
• Πιάνου
• Βιολιού
• Κιθάρας
• Φλάουτου - Φλογέρας
• Υποχρεωτικών & Ανώτερων Θεωρητικών: Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα, Σύνθεση
Παράλληλα θα λειτουργήσουν η Φιλαρμονική και η Μεικτή Χορωδία Πολυγύρου.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν στο 23710 23986 από τις 8.00 π.μ. έως τις 3.00 μ.μ. και στο 23710 23086 από τις 3.00 μ.μ. έως τις 8.00 μ.μ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: