Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Η ημερήσια εκδρομή μας ( Ιερισσός - Στάγειρα - Άγιος Πρόδρομος).

Την Παρασκευή  6 Ιουνίου 2014  πραγματοποιήσαμε την καθιερωμένη ετήσια ολοήμερη εκδρομή του σχολείου μας!
 Μέσα από το φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί θα προσπαθήσουμε να σας “πάρουμε” νοερά μαζί μας για να ζήσετε κι εσείς αυτά που είδαμε εμείς!
Στάση 1η : Στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιερισσού με τις τρισδιάστατες προβολές, το Λαογραφικό Μουσείο και  την έκθεση φωτογραφίας "ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ: 1000 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ 100 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ".




  Το Λαογραφικό Μουσείο
Μέσα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού, στεγάζεται το Λαογραφικό μουσείο, το οποίο οφείλει την ύπαρξη του, στις  προσπάθειες της Προέδρου της Παμμακεδονικής Οργάνωσης κ.Μαρίκας Πανταζή, καθώς και των μελών της. Οι κάτοικοι της Ιερισσού, πρόσφεραν με αγάπη όλα αυτά τα πολύτιμα αντικείμενα.







 Η έκθεση φωτογραφίας "ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ: 1000 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ 100 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ" των Βορεινού Θεολόγη και Δουλδέρη Σταύρου, στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου στερεοσκοπικών (3D) προβολών στην Ιερισσό Χαλκιδικής.
Η έκθεση φωτογραφίας αποτελείται από μια επιλογή φωτογραφίων που παρουσιάζουν το Άγιο Όρος μέσα στη χιλιόχρονη πορεία του. 


Παρακολούθηση τρισδιάστατων  προβολών "Θαλασσόκοσμος" ," Οι Άθλοι του Ηρακλή" και "Οδοιπορικό στο Άγιο Όρος"


Στάση 2η :Άλσος του Αριστοτέλη
Στο άλσος του Αριστοτέλη, του διάσημου φιλοσόφου και δασκάλου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι μαθητές της Δ΄,Ε΄και ΣΤ΄ τάξης, ξεναγήθηκαν στα όργανα φυσικής, που είναι εγκατεστημένα εκεί σε μεγάλο μέγεθος για να μπορούν τα παιδιά να τα κινούν και να τα μελετούν καλύτερα, όπως η δίνη, το ηλιακό ρολόι, τα παραβολικά κάτοπτρα, οι οπτικοί δίσκοι, το πρίσμα, η πυξίδα και άλλα όργανα φυσικής που περιέγραψε ο Αριστοτέλης στο έργο του  "Φυσικά". Οι μαθητές μελέτησαν τον τρόπο λειτουργίας τους και θαύμασαν τον αδριάντα του Αριστοτέλη.


  
Στάση 3η :  Άγιος Πρόδρομος: "ΧΑΓΙΑΤΙ"(φαγητό και παιχνίδι)



 

 Η επιστροφή μας
Ήταν μια αξέχαστη εκδρομή με έντονες εικόνες και εντυπωσιακές εναλλαγές παραστάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: