Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019 - Παιδικός αποκριάτικος χορός ..... Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 - Ο χορός του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013

ΤA ΧΑΡΤΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ (Κουκλοθέατρο)

Μια μέρα σε έναν κάδο Ανακύκλωσης  ...........
Το μάθημα της Γλώσσας «τα χαρτιά ανακυκλώνονται» είναι ένα ωραίο κείμενο που...
προσφέρεται για θεατρικό παιχνίδι. Η υπόθεση απλή. Σ ένα κάδο ανακύκλωσης τα υλικά περιμένουν το φορτηγό για τη διαλογή και κάνουν πολλή φασαρία καθώς είναι στριμωγμένα. Εκεί, τα χαρτοπροϊόντα συζητούν για την ανακύκλωση, εξηγούν τη διαδικασία που ακολουθείται , χαίρονται που θα πάνε στο εργοστάσιο και θα αλλάξουν ζωή.  Έτσι βοηθούν και τον εαυτό τους, αλλά κυρίως το περιβάλλον. Όταν το φορτηγό παίρνει μόνο τα χαρτοπροϊόντα, τα άλλα υλικά ζηλεύουν που μένουν πίσω.
  Οι μαθητές της Γ2 τάξης αποφάσισαν με τη δασκάλα τους να παρουσιάσουν το κείμενο αυτό με τη μορφή κουκλοθέατρου. Μοιράστηκαν οι ρόλοι και οι μαθητές ξεκίνησαν να φτιάχνουν τις κούκλες με την καθοδήγηση της δασκάλας τους. Οι κούκλες ήταν απλές στην κατασκευή τους. Μία εφημερίδα, ένα περιοδικό, μία αυγοθήκη, ένα βιβλίο, μία κόλλα αλληλογραφίας, ένας φάκελος, ένα χαρτόκουτο, μία χαρτοσακούλα αλλά και  ένα κουτί από αλουμίνιο  στηριγμένα σε ένα ξύλο. Τα παιδιά ζωγράφισαν χαρούμενες φατσούλες και τις κόλλησαν πάνω στις συσκευασίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: