Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου 1940 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου

 Στο 2ο  Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου  η γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου, ήταν αφιερωμένη στον αγώνα των Ελλήνων (1940-1944)....


Η Διευθύντρια του Σχολείου μας κ. Παλικαράκι Ευαγγελία άνοιξε την εκδήλωση με ένα σύντομο χαιρετισμό. - See more at: http://www.eviaportal.gr/content.asp?ID=24630#sthash.fjdSGXcG.dpuf
Η Διευθύντρια του Σχολείου μας κ. Παλικαράκι Ευαγγελία άνοιξε την εκδήλωση με ένα σύντομο χαιρετισμό. - See more at: http://www.eviaportal.gr/content.asp?ID=24630#sthash.fjdSGXcG.dpuf
 Ένα "Μάθημα Ιστορίας " από τους μαθητές της Ε1 τάξης  με γεγονότα  που συνέβησαν εκείνη την εποχή.
Ο τορπιλισμός της Έλλης, η αναχώρηση των στρατιωτών για το μέτωπο, οι δυσκολίες της ζωής πάνω στα βουνά της Πίνδου συγκίνησαν τους μαθητές, ενώ τα τραγούδια της νίκης και οι επιτυχίες του στρατού μας  ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους. Τέλος, η περίοδος της Κατοχής και της Αντίστασης του λαού έφεραν στο νου δύσκολες στιγμές της Ιστορίας και έδωσαν το παράδειγμα ότι ο αγώνας για λευτεριά, ειρήνη και δικαιοσύνη δεν πρέπει να παύει ποτέ. 
Την ευθύνη για την οργάνωση της γιορτής είχε η κ. Φιλντίση Ευγενία  δάσκαλα της Ε1΄τάξης,  με τους  μαθητές και τις μαθήτριες του τμήματός της.
 Οι μαθήτριες της Δ΄, της Ε2 και τις ΣΤ΄τάξης συμμετείχαν στη χορωδία  με την επιμέλεια της καθηγήτριας μουσικής κ. Δαμιανού Εριφύλης.
 Καταλυτική ήταν και η παρουσίαση του χρονικού με τη βοήθεια των Νέων τεχνολογιών από την καθηγήτρια πληροφορικής κ.Σιδηροπούλου Ιωάννα.

 Η γιορτή τελείωσε  με την παράδοση της σημαίας από το Διευθυντή του σχολείου μας κ. Ιωακείμ Μυλωνά  στους  σημαιοφόρους και στους παραστάτες και τον ψαλμό του εθνικού μας ύμνου.
Το αποτέλεσμα της εκδήλωσης ήταν εκπληκτικό και η οργάνωση άγγιξε το τέλειο. Συγχαρητήρια λοιπόν στους μαθητές μας και στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς.
 Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο  Σύλλογος  Γονέων και Κηδεμόνων και πολλοί γονείς των μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: