Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Το ηφαίστειο της Σαντορίνης...(ΒΙΝΤΕΟ)

Ο παγκόσμιος χάρτης ίσως να ήταν διαφορετικός σήμερα αν το ηφαίστειο της Σαντορίνης δεν είχε εκραγεί πριν από 3.500 χρόνια, προκαλώντας μία έκρηξη που οι γεωλόγοι θεωρούν ως την ισχυρότερη που συνέβη ποτέ στα χρονικά. Ο μινωικός πολιτισμός, ο κυρίαρχος πολιτισμός της Μεσογείου εκείνη την εποχή, κατέρρευσε ως αποτέλεσμα της έκρηξης αυτής, σύμφωνα με τους ιστορικούς, αλλάζοντας οριστικά το πολιτικό τοπίο του αρχαίου κόσμου. Οι περιβαλλοντικές αλλαγές που συντελέστηκαν έγιναν αισθητές σε ολόκληρη την υφήλιο, φτάνοντας ακόμα και στην Κίνα και......

Τα πάντα για τους σεισμούς σε ένα πρόγραμμα...

Γνωρίζεις για τους σεισμούς; Ξέρεις πώς να προστατευτείς;
Μπορείς να πάρεις πολλές πληροφορίες και να μάθεις παίζοντας κάνοντας περιήγηση στην επόμενη ιστοσελίδα για παιδιά του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.

Κάνε κλικ σε κάθε "παράθυρο" του Δημοτικού σχολείου (ροζ-φούξια κτίριο) ή ακόμα και του Γυμνασίου και του Λυκείου. Άκου τις οδηγίες και τις συμβουλές, παίξε με τις δραστηριότητες και γίνε αστέρι στην προστασία από τους σεισμούς.

(κλικ στην εικόνα για να μεταβείς στην εφαρμογή)
πηγή:
Ο.Α.Σ.Π.

Εικονικό μοιρογνωμόνιο...

Θες να μάθεις να μετράς γωνίες αλλά  δεν έχεις μοιρογνωμόνιο;
Μη στενοχωριέσαι και μην απελπίζεσαι! Εδώ έχουμε τη λύση! Άνοιξε την επόμενη εφαρμογή και κάνε εικονικά εξάσκηση στη μέτρηση γωνιών...

Οδηγίες:
  • Πάτησε "Go" για να ξεκινήσεις.
  • Κάνε κλικ στα εικονίδια δεξιά, ώστε να δεις τι κάνει το καθένα. Πιάσε με το ποντίκι σου τις πλευρές της γωνίας και μεγάλωσε ή μίκρυνε το άνοιγμά τους. Χρησιμοποίησε το μοιρογνωμόνιο περιστρέφοντάς το και κάνε τις μετρήσεις σου.

(κλικ στην εικόνα για να μεταβείς στην εφαρμογή)

XΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!


Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Η γιορτή του Πάσχα

Το Πάσχα, η μεγαλύτερη γιορτή της χριστιανοσύνης που γιορτάζεται με έντονο το χρώμα της παράδοσης στη χώρα μας. Η προετοιμασία των ανθρώπων για τη γιορτή αυτή ξεκινά πολλές μέρες πριν. Από την Καθαρή Δευτέρα όπως είπαμε, η νηστεία που ακολουθεί, οι χαιρετισμοί κάθε Παρασκευή βράδυ και κορυφώνεται με την «Μεγάλη εβδομάδα» και τον εορτασμό της Ανάστασης την Κυριακή του Πάσχα.
Πάνω απ’ όλα δεν πρέπει να λησμονούμε το Θείο Δράμα. Ο Χριστός το Σάββατο του Λαζάρου πραγματοποιεί ένα από τα μεγαλύτερα θαύματά του, την ανάσταση του φίλου του Λαζάρου που είχε πεθάνει. 
Την Κυριακή των Βαΐων μπαίνει θριαμβευτής στα Ιεροσόλυμα ταπεινός πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Ο λαός τον υποδέχεται με ζητωκραυγές. Ο Ιησούς γνωρίζει όμως τι τον περιμένει. 
Την μεγάλη Τρίτη οργανώνεται ο «Μυστικός Δείπνος» όπου ο Ιησούς αποκαλύπτει στους μαθητές του πως κάποιος από αυτούς θα τον προδώσει. Στη συνέχεια στον κήπο της Γεσθημανής συλλαμβάνεται ύστερα από υπόδειξη του Ιούδα και  οδηγείται μπροστά στους δικαστές όπου ύστερα από πολλά βασανιστήρια και εξευτελισμούς δικάζεται με ψεύτικες κατηγορίες και καταδικάζεται σε σταυρικό θάνατο. 
Στη συνέχεια τη Μεγάλη Πέμπτη σταυρώνεται στο Γολγοθά. 
Την Μεγάλη Παρασκευή.....

Πασχαλινές κατασκευές της Ε΄ τάξης


Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Eπίσκεψη της Γ΄τάξης Βρεφονηπιοκόμων του ΕΠΑΛ Πολυγύρου στο σχολείο μας


 Η  Γ΄ τάξη  Βρεφονηπιοκόμων του Τομέα Υγείας Πρόνοιας του   ΕΠΑΛ  Πολυγύρου,  σήμερα  Πέμπτη 5 Απριλίου 2012 επισκέφτηκε το σχολείο μας,  με σκοπό   να παρακολουθήσει και να συμμετέχει ενεργά στις μαθητικές δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν από τη  μουσικό  κα Εριφύλη Δαμιανού – Μαρίνη, ειδική επιστήμων στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ,   στην Α΄τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Εκδηλώσεις στο σχολείο μας για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Το 2ο Δημοτικό σχολείο Πολυγύρου σήμερα, Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 διοργάνωσε εκδήλωση για να γιορτάσει την Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.
Τη γιορτή την παρουσίασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄τάξης του σχολείου με αφηγήσεις ,  θεατρικό  "Ο Μικρός Πρίγκιπας" και τραγουδώντας.

Δείτε video και φωτογραφίες

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου – 2 Απριλίου 2012

Στις 2 Απριλίου, ημέρα γέννησης του μεγάλου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. 
Με αφορμή τον εορτασμό, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου  οργανώνει  διάφορες εκδηλώσεις.  Τα παιδιά έχουν μια ωραία αφορμή ώστε να μάθουν περισσότερα για το βιβλίο  και  να παρακολουθήσουν θεατρικά και μουσικά δρώμενα.
2012
Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (International Board on Books for Young People- IBBY) το 1966. Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της οργάνωσης αυτής ετοιμάζει ένα μήνυμα και μια αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να τονίσουν την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης, και να....