Παρασκευή 25 Μαΐου 2018 - «Η τσάντα στο σχολείο».

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» το θέατρο στο σχολείο μας (video)

Μπορεί οι καιροί να μην είναι για πρίγκιπες… 
αλλά αυτόν τον πρίγκιπα όλοι τον αγαπάμε μέχρι λατρείας! 
Για τον λόγο αυτό και το θέατρο "Λαμπιόνι"  σήμερα Δευτέρα 21 Μαΐου 2012 επισκέφτηκε το σχολείο μας και ανέβασε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων   την παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Αννίτας Γκαϊτατζή.
Τις παραστάσεις τις παρακολούθησαν οι μαθητές & οι μαθήτριες  του σχολείου μας καθώς και τα....
παιδιά του 3ου Νηπιαγωγείου της πόλης μας.
Περίληψη του έργου
“Ο αφηγητής πέφτει με το αεροπλάνο του, που έχει πάθει βλάβη στην έρημο. Εκεί συναντά ένα ασυνήθιστο παιδί «Το Μικρό Πρίγκιπα» . Γνωρίζονται και γίνονται φίλοι. Ο αφηγητής μαθαίνει πολλά για τον καινούργιο του φίλο. Ο Μικρός Πρίγκιπας σιγά σιγά του διηγείται την επίσκεψη του σε άλλους πλανήτες όπου υπάρχουν διάφοροι περίεργοι …ματαιόδοξοι , επιχειρηματίες , βασιλιάδες, σταθμάρχες κ.α.
Η παράσταση ακολουθεί την παιδική φαντασία , την αφήνει ελεύθερη, συνεργάζεται μαζί της για να γελάσει το παιδί , να διασκεδάσει και κυρίως να μάθει αυτά που ο Μικρός Πρίγκιπας έμαθε από τα ταξίδια του, για τη ζωή, τη φιλία, τον άνθρωπο, … τις ομορφιές της ζωής που οι μεγάλοι δεν μπορούν να αντιληφθούν. Πράγματα χρήσιμα για πάντα, αλήθειες που πολλές φορές δεν λέγονται.
Όλα τα παιδιά πρέπει να γνωρίσουν το Μικρό Πρίγκιπα.
Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Φωτεινή Βηχούδη, την μουσική ο Παναγιώτης Παπαχατζής και τις χορογραφίες η Φωτεινή Κεχαγιά.

Παίζουν: Αστέρης Αναστασιάδης, Ελενα Γκαπ, Μαργαρίτα Τουμπίδου, Σοφία Στεφανίδου, Πόπη Γκρίνια, Σοφία Θωμαίδου, Σοφία Κασαπίδου, Κατερίνα Πέτσου, Λεωνίδας Μικρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: