Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ο Εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821 στον Πολύγυρο

Ο Ελληνισμός εορτάζει την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821. Τιμούμε τους ήρωες του 1821, που έκαναν πράξη το όνειρο και τις ελπίδες όλων των προηγούμενων γενεών, εξασφαλίζοντας σε μας, μεταξύ άλλων και τα δύο υπέρτατα αγαθά: την ανεξαρτησία μας ως Έθνους και την ελευθερία μας ως Λαού.
Στο πλαίσιο αυτό η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής προγραμμάτισε εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην έδρα της, τον Πολύγυρο.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
Α. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
1. Από τις 8 το πρωί της 23ης Μαρτίου 2012 και ως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων κτιρίων, των Ν.Π.Δ.Δ και  Ι.Δ, των Τραπεζών, των σπιτιών των πολιτών, καθώς και των ιδιωτικών καταστημάτων.
2. Από τις 9 το πρωί σ’ όλα τα εκπαιδευτήρια της πόλης θα πραγματοποιηθούν Πανηγυρικοί Εορτασμοί με διάφορες εκδηλώσεις και ομιλίες.
3. Στις 11 το πρωί μαθητές με επικεφαλής τους δασκάλους και καθηγητές τους θα αποτίσουν φόρο τιμής στο Μνημείο των ηρώων της πόλης. Η εκδήλωση θα.... κλείσει με την κατάθεση στεφανιών από όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα του Γραφείου Φυσικής Αγωγής.
4. Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ, Ι.Δ., Οργανισμών και τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες, στις 24 και 25 Μαρτίου.
Β. ΚΥΡΙΑΚΗ  25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
Ώρα 07:30 : Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες της Εκκλησίας.
Ώρα 10:00 :  Η Φιλαρμονική του Δήμου θα περάσει από τους δρόμους της πόλης, παιανίζοντας θριαμβευτικά εμβατήρια.
Ώρα 10:30 : Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος.
Μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί στο Μητροπολιτικό Ναό ο Πανηγυρικός της ημέρας από την κα Μαρία Καραμπατάκη, Εκπαιδευτικό του ΓΕΛ Πολυγύρου. 
Ώρα 11:15 : Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στο μνημείο των ηρώων.
Ώρα 11:30 : Παρέλαση μαθητών μπροστά από τους εκπροσώπους της εκκλησίας, της πολιτείας, της Τ.Α, των φορέων της πόλης και των κατοίκων της.
Η συνηθισμένη δεξίωση του Αντιπεριφερειάρχη ΔΕΝ θα παρατεθεί. Το ποσό θα διατεθεί για τη χορήγηση τροφίμων σε άπορες οικογένειες.
Στις εκδηλώσεις την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  και Τροφίμων κ. Ιωάννης Δριβελέγκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: