Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Η Παιδική Χορωδία Πολυγύρου βρέθηκε από 24 έως 29-3-2010 στο Staufen της Γερμανίας, προσκεκλημένη της Χορωδίας Δωματίου της πόλης. Υπενθυμίζεται ότι η Χορωδία Δωματίου του Staufen είχε δώσει συναυλία πέρυσι τον Μάιο στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου στα πλαίσια περιοδείας υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Γκαίτε.
Η συναυλία αυτή ήταν η αρχή της γνωριμίας των 2 χορωδιών και των διευθυντών τους, του κ.Σωτήρη Αλεβίζου και της κας Kerstin Boegner. 
Για το φετινό Πάσχα η χορωδία του Staufen ετοίμασε σειρά συναυλιών με το έργο του Bach «Τα κατά Ιωάννη Πάθη». Έστειλε λοιπόν πρόσκληση στην Παιδική Χορωδία Πολυγύρου για συμμετοχή στις συναυλίες αυτές. 
Το τελικό πρόγραμμα περιέλαβε τα εξής :
    Συμμετοχή σε 2 συναυλίες με την Χορωδία του Staufen και την Ορχήστρα του ωδείου του Staufen με το έργο «Τα κατά Ιωάννη Πάθη» του Bach. Οι συναυλίες δόθηκαν σε ναούς της περιοχής.
    Συναυλία της Παιδικής Χορωδίας Πολυγύρου στο Staufen με βυζαντινούς ύμνους, δημοτικά τραγούδια, τραγούδια μεγάλων ελλήνων συνθετών και τραγούδια απ’ όλο τον κόσμο. Το καλωσόρισμα στην εκδήλωση έκανε η παιδική χορωδία του Staufen.
    Συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας Πολυγύρου στην λειτουργία της Κυριακής των Βαϊων στην εκκλησία του Staufen ψάλλοντας βυζαντινούς ύμνους από την λειτουργία του Αγίου Ιωάννη του Χρυσόστομου.
    Μικρή συναυλία στον καθεδρικό ναό του Freiburg.
    Ξενάγηση των παιδιών στα αξιοθέατα της περιοχής, υποδοχή από τον Δήμαρχο της πόλης και παρουσίαση της ιστορίας της.
Επισημαίνεται ότι το προαναφερόμενο έργο του Bach είναι ένα ιδιαίτερα δύσκολο έργο. Η διδασκαλία του στα παιδιά έγινε στην Ελλάδα από τον μαέστρο κ. Σωτήρη Αλεβίζο και στην Γερμανία έγιναν 2 γενικές πρόβες πριν τις επίσημε συναυλίες.
Η φιλοξενία ήταν ιδιαίτερα θερμή τόσο από τους ανθρώπους της χορωδίας όσο και από τον Δήμο της πόλης. Τα παιδιά της χορωδίας γύρισαν πίσω γεμάτα πολύτιμες εμπειρίες από την προετοιμασία και την εκτέλεση ενός μεγάλου συμφωνικού έργου. 
Γνώρισαν την ζωή σε μια άλλη χώρα αλλά και τον τρόπο που λειτουργεί η μουσική παιδεία σε μια περιοχή με ιδιαίτερη μουσική παράδοση. 
Τέλος με τις δικές τους συναυλίες πρόβαλαν την μουσική και την παράδοση της χώρας μας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στη χορωδία!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ