Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΟΣ


Το περασμένο Σαββατοκύριακο επισκεφτήκαμε το αγρόκτημα του κυρ- Νικόλα.
Μόλις μπήκαμε μας υποδέχτηκε ο Όντι ο σκύλος και ο φύλακας του αγροκτήματος. Χοροπηδούσε γύρω μας και κουνούσε παιχνιδιάρικα την ουρά του.
Περπατώντας στο αγρόκτημα συναντήσαμε μια λιμνούλα και γύρω γύρω είδαμε τους φτερωτούς μας  φίλους  τις πάπιες και τις χήνες να πλατσουρίζουν στα νερά .
Δίπλα ήταν το μικρό κοτέτσι με το Μιμίκο , τη γυναίκα του την Κοκό και τα κοτοπουλάκια τους που χοροπηδούσαν γύρω από το αυγό που μόλις είχε κάνει η Κοκό.
Ξαφνικά είδαμε εκεί γύρω τρεις παχουλές γαλοπούλες να τρέχουν στο χορτάρι. Αμέσως μου ήρθε στο μυαλό η λαχταριστή γαλοπούλα που τρώμε τα Χριστούγεννα.
Πιο κάτω ήταν τα τρία γουρουνάκια ο Ροζούλης και η Ροζούλα με το παιδάκι τους τον Μπέικον και έκαναν λασπόλουτρο.
Κοντά στο φράχτη του αγροκτήματος έτρωγε χορταράκι η οικογένεια Γαλατάκη. Ήταν ο κυρ- Γαύρος ο ταύρος με την στρουμπουλή  αγελαδίτσα του την κυρία Σουμάδα και το μικρό το μοσχαράκι τους το Σάκη τον Γαλατάκη. Τους χαιρέτησα και τους ευχαρίστησα για το υπέροχο γάλα που μας προσφέρουν.
Το ίδιο είπα και στις κατσικούλες που έβοσκαν ξένοιαστα στην άλλη άκρη για να μας δώσουν γάλα γιαούρτι και νόστιμο τυράκι.
Ξαφνικά έτρεξε δίπλα μας ένα υπέροχο άλογο η Αστραπή με το μικρό πουλάρι της τον Μπακ. Ένιωσα την επιθυμία να τρέξω μαζί τους.
Πίσω από το σπίτι γνωρίσαμε και τον γαϊδαράκο τον Ντορί που μασούσε το σανό.
Τριγύρω έτρεχαν τα μικρά κουνελάκια ο Λίνος ο Αυτουλίνος ο Τάκης Ρουκετάκης και ο Ρούλης Γοργοποδαρούλης.
Ανεβαίνοντας στη βεράντα τους σπιτιού είδαμε τη γάτα τη Ριρή να χουζουρεύει  κουλουριασμένη πάνω στο χαλί.
Στη μεγάλη τραπεζαρία μας περίμενε μια μεγάλη έκπληξη. Ο κυρ- Νικόλας και η γυναίκα του είχαν ετοιμάσει υπέροχες λιχουδιές από αγνά υλικά του αγροκτήματος.
Φεύγοντας χαιρέτησα όλους τους νέους φίλους μου και υποσχέθηκα ότι σύντομα θα τους ξαναεπισκεφτώ.
 Εργασία μαθητή Ε΄1 τάξης

Δεν υπάρχουν σχόλια: